Preshevë, 20 dhjetor -Kryetari i Trupit Koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë Zoran Stankoviq ka thënë se gjendja e sigurisë në këto tri komuna e qetë dhe stabile dhe se qeveritë lokale janë duke punuar ngushtë me shtetin dhe nuk ka asnjë shkelje të ligjit. keto prononcime i ka dhene shefi i TK Stankovic ne nje bisede per gazeten “Novosti” transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Stankovic: për gati dy dekada nëpërmjet Trupit Koordinues në këto tri komuna në jug të Serbisë janë investuar rreth 35 milionë euro

Sipas Zoran Stankovic “Situata në komunat jugore serbe është normale, qetë dhe nuk ka pasur ndonjë eufori pas vendimit të Prishtinës për formimin e të ashtuquajturës Ushtria e Kosovës, ka thënë kryetari i Trupit Koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë ”

Ne vazhdim Stankovic ka pohuar se “të drejtat e shqiptarëve të respektojnë plotësisht – parashikuar nga Kushtetuta, ligjet dhe të gjitha konventat ndërkombëtare, transemeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Me rastin e 18 vjet që nga themelimi i Trupit Koordinues për jugun e Serbisë, Stankovic thekson se pjesa më e madhe e këtij organi, si dhe situata e përgjithshme në jug të provuar se ai ka përmbushur rolin e caktuar për të.

“Ruajtur paqen Gjatë 18 viteve të fundit nuk ka qenë konflikt ndenacional, tension rezulton as në këtë bazë shqiptarët janë qytetarë të plotë të Serbisë të cilët përdorin të gjitha të drejtat e tyre” ka thene  Stankovic me tutje

Përkundër tensioneve në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, paqja mbizotëron. Në muajt e fundit, megjithatë, ka një të dukshme retorikë disi më e mprehtë e disa politikanëve shqiptarë që sigurisht nuk kontribuojnë në paqëtimin e përgjithshme në mes të Beogradit dhe Prishtinës, rapton “Novosti”

“Nuk ka asnjë dyshim e demarkacionit, ndryshimit të kufijve apo shkëmbimit të popullsisë. Kujton se zyrtarët e Shqipërisë, Edi Rama, Ilir Meta dhe Bujar Nishani në Preshevë bashkatdhetarët e tyre të dërguar një mesazh se qytetarët e Serbisë dhe se të gjitha problemet duhet të zgjidhen në kuadër të institucioneve të saj. Shqiptarët e dinë këtë shumë mirë dhe shumica e tyre sillen në përputhje me këtë, “thekson Stankoviç.

Sipas tij, për gati dy dekada nëpërmjet Trupit Koordinues në këto tri komuna në jug të Serbisë janë investuar rreth 35 milionë euro, me përjashtim të donacioneve të rregullta buxhetore.

Nga këto para shton, shkolla, ambulanca, pajisjet për spitalet, nxënësit dhe studentët janë rinovuar.

“Ne jemi krenarë për hapjen e departamentit të maternitetit dhe Fakultetit Ekonomik të Suboticës në Preshevë. Në ndërmarrjet e fundit gjashtë vjet, të vogla dhe të mesme është dhënë rreth 2.3 milionë euro, duke e bërë atë të hapur më shumë se 250 vende pune”, përfundoi Stankoviç.

SHPËRNDAJE