Preshevë, 13 mars  -Shefi i Trupit Koordinues për Luginen e Preshevës , Zoran Stankoviq, ka vizituar komunën e Preshevës, ku u takua me zyrtarët e pushtetit vendor dhe u takua me përfaqësuesit e komunës për herë të parë pas zgjedhjeve, njfton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Bashkëbiseduesit Zoran Stankovic premtoi se qeveria e Serbisë do të marrë parasysh të gjitha kërkesat e komunës së Preshevës dhe për të ndihmuar zgjidhjen e problemeve.

Stankoviç tha se ai pret që shërbimet e shpërndarjes buxhetit të një trupi koordinues i cili do të arrijë në rreth një milion euro.

“Ne diskutuam problemin e teksteve që do të ofrohen për vitin e ardhshëm shkollor. Bisedimet, të cilat u mbajtën në Ministrinë e Arsimit mes përfaqësuesve të shqiptarëve Kombëtare të shpëtuar, u ra dakord që në të ardhmen e afërt Këshilli paraqesë libra për përkthim të fillojë vitin e ardhshëm”, ka thënë Stankoviq në Preshevë .

Siç tha ai, është e nevojshme për të bërë një pjesë shumë të madhe të kërkesave administrative për komunat Preshevë ose nesër duke pritur për komunën të dorëzohen të gjitha kërkesat e Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë.

Komuna e Preshevës ka një qeveri të re që nga zgjedhjet e dhjetorit dhe pas disa orë në Kuvendin Komunal dhe përfaqësuar koalicionin e partive serbe Aleksandar Vucic – unike në Serbi “, i cili kaloi pragun dhe fitoi dy këshilltarëve mandat.

SHPËRNDAJE