Akademik Qosja për “Presheva jonë”: Zgjidhja më e drejtë, Lugina e Preshevës me Kosovë, Veriu me Serbi!

 

T’i mbash serbët e Kosovës dhe shqiptaret  e Luginës me zor në një shtet, te cilet nuk e duan, eshte e padrejte dhe okupim..” ka thëne dr.Rexhep Qosja ne nje interviste për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë”

Megjithse idene e Qosjes e kane injoruar sikur Prishtina ashtu edhe Beogradi, por sikur  e para shpesh Luginen e  Presheves e quane “Kosove Lindore” apo te dytet “Veriun -Serbi”

Duket se me këto ide janë kurreshtar edhe te rinjte serbe dhe te rinj shqiptare. Nje debat me këte temm per here te pare nise ne Preshevë nga nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në kuadër të programit “Debat për dialog në Kosovë” që do te organizohet më 15 dhe 16 mars, dy panele në lidhje me probleme të pazgjidhura, pavarësisht nga ekzistenca e Marrëveshjes së Brukselit, si dhe një panel me temën e ndarjes dhe shkëmbimit të territoreve mes Kosovës dhe Serbisë, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Résultat de recherche d'images pour "Boris Firicki"

Me qëllim për të dëgjuar mendimet dhe qëndrimet e aktorëve sociale brenda komunitetit serb në Veri të Kosovës dhe komunitetit shqiptar në jug të Serbisë dhe komuniteteve për të cilat çështja e zbatimit të marrëveshjes së Brukselit dhe çështje të veçanta të ngritura nga sipas marrëveshjeve.

Ne, nëpërmjet kësaj ju ftojmë të mbulimit mediatik të panelit që do të mbahet më 16 mars nga ora 17 në sallën e RTV Presheva, ku folës janë : Jovana Radosavljeviç, Iniciativa e Re Sociale, Sanja Sovrlic, bota e zezë dhe e bardhë, Enkel Rexhepi, Komisioni për të Drejtat e Njeriut Bujanoc, Rinor Krasniqi, Partia për Veprim Demokratik nen patronazhin Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut

Sipas Boris Firicki nga YIFR gjuhët e dabit janë shqip dhe serbisht me përkthim simultan. Debati për Programin e Dialogut të Kosovës u mbështet nga Fondacioni për Shoqëri të Hapur, Serbi.

SHPËRNDAJE