Preshevë, 26 janar -Pas dhenies se OK te Shqiprim Arifit dhe Shaip Kamberit per te dalur ne zgjdhjet e Serbisë  medat serbe dhe shoiptare i kane dhene jeohe t emadhe , derisa nga mediat e Beogradit ky vednim i liderve te Preshves dhe Bujanocit eshte lavderuar, ato shqiptare kane krikuar. Keshtu mediat shqiptare duke ju rferuar agjenecis së lajmeve “Presheva Jonë” nje medium i vetëm shqiptar ne Luginen e Presheves lidhur me kete ceshtje kishte shkruar se “Presheva harron bashkimin me Kosovën, i kthehet Serbisë, dalin ne zgjedhje te cilen komandanti i UCPMB-së Jonuz Musliu gjithnje i refuzonte”

“Dalja e shqiptarëve nga Presheva e Bujanoca në zgjedhje konfirmon se ato janë pjesë te Serbisë (“Izlazak Albanaca s juga na izbore potvrda da su deo Srbije”) eshte ky titulli i gazetave te Beogradit qe sot ka pushtuar mediat ne Serbi

“Vendimi i shqiptarëve nga Serbia jug-qendrore për të kandiduar në zgjedhjet e ardhshme parlamentare në Serbi në listën e përbashkët konfirmon se ata janë qytetarë të Republikës së Serbisë ..” ka thëne per Tanjug kryetari i Trupit Koordinues për komunat e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës Zoran Stankovic, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Stankvic per Politika ka dekalruar se vendimi ishte “një konfirmim i qëndrimit që shqiptarët duhet të zgjidhnin kërkesat dhe problemet e tyre përmes institucioneve të Serbisë..”

“Parimet e tyre të programimit tregojnë se ata do të mbrojnë adresimin e një game të gjerë të çështjeve, duke treguar që ata janë të vetëdijshëm për faktin se problemet zgjidhen përmes një bisede, e jo me një bojkot,” tha Stankoviç.

Ai kujtoi se shqiptarët kanë çdo të drejtë të organizohen dhe të shoqërohen.

SHPËRNDAJE