Preshevë, 28 mars -Zoran Stankoviç për situatën në Kosovë: Siguria në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë të qëndrueshme. Ngjajshem ka thene edhe kretari aktual i Presheves Shqiperim Arifi, kane raportuar mediat serbe, transmeton agencia e lajmeve “Presheva Jonë”.

Kjo e fundit ka shkruar se keto deklarata dalin mu në kohen kur sot rreth ores 14:30 Serbia sapo ka “promovuar” mbi vendbanimet shqiptare ne brezin kufitar me Kosoven, ne Medvegje, Bujanoc dhe Presheve aeroplanet luftarak. Bëhet fjale per 4-5 aeroplanë “J-22 orao” te dhurura dite me pare nga Bjellorusia, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

Sidoqoftë, Kryetari i Trupit Koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë Zoran Stankoviq ka thënë sot se gjendja e sigurisë në këto komuna është e qëndrueshme.

Kryetari i Trupit Koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë Zoran Stankoviq ka thënë sot se gjendja e sigurisë në këto komuna është e qëndrueshme.

Në seancën e trupit, ai tha se situata ishte e qëndrueshme gjatë vitit të kaluar, pa ndërprerje politike dhe shkelje të sigurisë.

Stankoviç tha se ngjarjet e ditëve të kaluara në Kosovë nuk kanë ndikuar në tri komunat dhe se të gjitha problemet janë zgjidhur përmes diskutimeve me përfaqësuesit e komunave.

Kryetari i Bashkisë së Preshevës, Shqiprim Arifi, tha se aeroplanë serbë fluturuan në hapësirën ajrore në “kufirin midis Kosovës dhe Serbisë”

Kurse Kryetari i Preshevës Shqiprim  Arifi ka thënë se qytetarët në rajon ka nevojë për stabilitet dhe siguri si dhe zhvillim ekonomik dhe është e rëndësishme të flasim për çështjet lokale që nuk janë zgjidhur ende, por në marrëdhëniet në mes Beogradit dhe Prishtinës.

Ndër problemet që ai tha ishte domosdoshmëria e kalimit kufitar midis kësaj komune dhe Maqedonisë, si dhe për rrjedhën e lirë të njerëzve dhe mallrave dhe zhvillimin e rajonit.

“Qytetarët tanë duan të pinë ujë të pijshëm të shëndetshëm, kanë vende të lira pune, kjo është ajo për të cilën qytetarët tanë janë të interesuar”, tha ai.

SHPËRNDAJE