Preshevë, 13 shkrut -Hasham Thaci pasi u ndalen trenat dhe muret krizne ne Kosovë e qorejton tash tjeter kah, duke krijuer prjekte te njohur te tija deri tash te deshtuara (kujto misionin e ri, apo 200 mije vedne pune pune, Kosovën ne UNESCO apo liberalizmin e vizave..) ui cli ka amrrrui per model nje projek te Kushtunices te cilin e emëron ngjashem si  “komision i se vërtetes dhe pajtimit” Kjo ide i vjen predidnerit kosovar ner kokë fill pak ore pas specilja ngre  akuzat para per krimet ne Kosove gjate dhe pas luftes në Kosovë. A thua a do te ket pajtim multentik (me  serbë9  siq pretendon Thaci, pa pasur se apri nje pajtim kombërztar mes shqiptareve te cilet po ashut u vrane nga kundershtaret er ytre politik,  shkruan agencia e lajmeve “Persheva Jonë”

 

Thaci perklet para “siptarskog terrora”. Mediat kosvare e kane komentuar a thua cfare zori ka ky prsidenti ynë ?!

Ideja  e Thacit dhe plhuri i mediatv te tij (RTK) per kete komision duket me shume cirkuz dhe spektakël  qe duke të jane kartat e fudit qe po i luan me të pazhdukurit shqiptare ne Kosovë. Ndryshe CICR ne Gjenevë akuzon Beogradin dhe Prishtinen për mos gjetjen e te zhdukurve. Zyrtaret e  Komitetit Ndërkombëtar të Kryqit të Kuq (CICR) thone se pas 18 vjetësh lufta Kosova në të gjitha sferat ka shënuar progres, por jo edhe me të zhdukrit, ku këkrohen ende rreth 1700 persona.

Thaci duket se ket “pajtim” me serbet ja ka pergatitutur terrenin mire edhe para thmelimitt e speciales i cili i bente “izaret” te vdekurit serbe dhe përkulej para kryqit. Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, sot ka vendosur kurore lulesh në memorialin e 14 qytetarëve serbë të vrarë menjëherë pas luftës, 17 vite më parë, në fshatin Grackë të Lipjanit, në të cilën është i vendosur mbishkrimi “Viktimat e terrorit shqiptar të korrikut 1999”, ku shqiptarëve u referohet me termin fyes ‘shiptarskog terora

“Familjarët sot e kësaj dite ende kërkojnë mbi 1700 të zhdukur. Duhet ditur se përgjegjësia për gjetjen apo informacioent e të zhdukrve në Kosovë qëndron tek autortiet si në Beograd ashtu edhe në Prishtinë. Në këtë drejtim nuk është ICRC e as komuniteti ndërkombëtar, por qeveria serbe dhe ajo e Kosovës që mund të bëjnë më shumë për gjetjen e të zhdukrve në Kosovë….» ka deklaruar në Gjenevë per agjencine e lajmeve “Presheva jonë” z. Peter Muarer, kryetar i Komitetit të Kryqit ndërkombëtar (ICRC).

 

Shumë organizata ndërkombëtare joqeveritare dhe ekspertë të ndryshëm manipulojnë me shifrën afër 20.000 femra shqiptare janë dhunuar nga pjesëtarët e forcave serbe në ditët e luftës. Mirëpo, sipas një burimi tjetër, kjo shifër sillej rreth 2.018 femra të regjistruaea se te dhunuara gjatë luftës në Kosovë, njofton agjencia iformative kombëtare “Presheva Jonë”

 

Gatismeria e  Thecit dhne aprtise së tij për pajtim me serbet  nuk esnte re  dhe nuk daton nga sot.  Gratë serbe nga Beogradi nen organizimin  deputetes se PDK-së  dite  me pare  u gjendën n’mes të Kosovës per të folur  për “pajtim” e askush nuk kerkoi falje ne Prishtne per krimet serbe as dhunimin e 20 mije vajzave shqiptare?!

Gratë nga Beogradi dhe Prishtina isdhin tubuar dit eme apre në një konferencë ne kreqytetin  kosvare për biseduar për “pajtimin” Ato ishin nikoqire të Blerta Delia-Kodra (PDK). Dhe per cudi askush nga kosovaret nuk folen asn je gjlaë me koleget e tyre serbe për dhumet e 20 mije femrave shqiptare nga vëllezerërit dhe prindërit e tyre militare e paramilitar gjate luftes në Kosovë ?! Si mud  te flitet për “pajtim” nëse deputetet serbe nuk kërkuan sot flaje ne Prishtineper krimet serbe, masakrat, gjeonocidin dhe perdhunimet serb e  ne Kosovë, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” qe ndoqi perseafërmi. takimin.

“Kur u takuam për herë të parë 2012. Ne ishim dyshues për njëri-tjetrin dhe nuk e di se çfarë të presin,” tha Blerta Delia-Kodra depuetete PDK-së se Hashim Thacit dhe Kadri Veselit  një deputet në parlamentin e Kosovës e cila i uroi mirserdhje depueteve serbe nga Boegrdai ne Kosovë ne t ecili  shtet edhe pas 16 vje tlufte ende nuk dihet fati i mbi 1500 shqiptareve te zhdukur?!.

 

 

SHPËRNDAJE