polc-ialbPreshevë, 11 shtator  –Mediat kombëtare në ballkan dhe ato nderkombëtare ne bote kanë publikuar disa fotografi të një polici shqiptare Rexhep Arifi nga Presheva (Miratoca) që mbanë në duar një fëmijë sirian në krahë duke shpjeguar kështu mikpritjen për emigrantët që kalojnë nëpër Serbi, te cilin polic agjencia e lajmeve “Presheva jonë” e kishte shpallur personalitet te vitit duke e cilesuar atë si “humanist pa kufinj” (“humanist sans frontieres”) 

Ministri i brendshëm serb Stefanovic, shpërblen policin shqiptar nga Presheva per gjestin e tij humnitar (Nagrada polcijacu iz Preseva: Ministar policije Nebojša Stefanović primio heroja o kojem priča ceo svet!)

piliciicssFotografit e publikuara ishin realizuar nga gazetarja e BBC Manveen Rana e cila ka vizituar emigrantët në Preshevë dhe fotot në fjalë i ka publikuar në profilin e saj në twiter.

Agjencia  elajemeve “Presheva Jonë” ka arritur të identifikojë policin shqiptar me emrin Rexhep Arifi nga Miratoca (Presheva)  që është prezentuar në fotografi duke përqafuar një fëmijë sirian dhe në këtë mënyrë ka shprehur dashurinë, mikpritjen dhe humanizmin njerëzorë .

Ja disa tituj te mediave ne ballkan dhe bote për humanizmin  e  policit shqiptar nga Presheva:

“Humanizmi i policit shqiptar nga Presheva që ka pushtuar mediat ndërkombëtare (Foto)”, “Përqofova Amirin duke qarë, ai pastaj buzëqeshi”, “The police officer Rexhep Arifi from Preševo will be honored”, “PHOTOGRAPH THAT WENT AROUND THE WORLD: REDZEP ARIFI FROM PRESEVO”,  “Albanac policajac koji je raznježnio svijet je Redžep Arifi iz Preševa”,  “Un police albanais de Presevo Rexhep Arifi qui était sur son bras avec un garçon syrien”,  “Policajac koji grli sirijskog dečaka je albanac Redžep Arifi iz Preševa”, “Polici shqiptar nga Presheva bëhet shembull për ata të Serbisë”, “Who is Serbian policeman hugging Syrian boy”, “Serbia shpërblen policin shqiptar për gjestin e tij human”, “Serbia shpërblen policin shqiptar që e përqafoi djaloshin sirian” etj…presevaa

SHPËRNDAJE