Tiranë, 3 tetor  -Marrëdhëniet mes shqiptarëve dhe serbëve do te jene në qendër të diskutimeve të pjesëmarrësve në konferencën ndërkombëtare me temë “Serbët dhe Shqiptarët – Në cilin drejtim?”, e organizuar në Tirane nga Agjencinë Telegrafike Shqiptare (ATSH) me agjencine serbe e lajmeve “Tanjug”. Nje konfernce e ketij karakteri ishte organizuar muaj me pare (15 korrik) ne kryeqytetin serb ne Beograd, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Takimi do të hapet nga  nikoqirja e konfrences Armela Krasniqi, drejtoreshe e ATDSH dhe ajo e  Tanjug Branka Djukic

Konfrrenca  ne fjale e cila do tze filloj sot do të mbahet në dy panele: “Serbët dhe shqiptarët sot-perspektivë dhe përgjegjësi” dhe “serbo-shqiptar marrëdhënieve sot – nëse ne shohim të ardhmen e njëjtë.”

Pjesëmarrësit do të adresohen nga kreu i diplomacisë shqiptare Ditmir Bushati. Paneli i parë do të diskutojë dhe president i Institutit të Vjenës e Studimeve Ekonomike Hanes Svoboda Kombëtar, Majlinda Bregu i Këshillit për Bashkëpunim Rajonal, George Moore, drejtor ekzekutiv i Ballkanit Perëndimor, Aleksandra Joksimoviç, president i Qendrës për Punë të Jashtme dhe Kryetar i Qendrës për Studime Globalizimit Dejan Miletic.

Përveq nalasisteve nag radfhet e shqiptarëve dhe serbëve ne ekte tribune do te marre pjese edhe ish-dërguari i BE në Kosovë Volfgang Petriç, historiani dhe ish-ministri i jashtëm Paskal Milo, Nikol Jaka,Kryetari i Dhomës së Tregtisë në Tiranë, koordinator i Konventës Kombëtare të BE-së Natasha Dragojloviç dhe Nenad Djurdjevic, këshilltar Kryetari i KSHC.

 

SHPËRNDAJE