Beograd, 12 qershor -Inciativa e KKSH  per te vene ne planprograme mesimore librin e zonjes se madhe amerikane Hollary Clinton si lekture shokollore per nxenësit shqiptare në Luginen e Presheves eshte e padeshirueshme  nga Serbia, cka sapot ne Bergrad do te vendoset nga misnitri e arsimit per (mos)  perdorimin e ketij libri si lekture shkollor per nxenseit shqiptare ne Luginen e Preshevës, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.

 

Libri i znj.Clinton dhe aktivtete e KKSH se do te jene sot teme diskutimi mes kryetait te Keshillit Kombëtar sqhiptar dr.Shukri Ymerit dhe minsitrti per Arsim ne Serbi z.Mladen Sharcevic

 

Mediat e Beogradit duke ju referuar deklartatve te autoriteteve serbe, kane cilisuar skandaloze inciativën e KKSH ne Bujanoc për t ju dhuruar nxenesve shqiptar ne Luginë librin, autobigrafine  e zonjes Clintonit, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Mesohet se Këshilli Kombëtar i Arsimit ne Serbi i paska bere verejtje KKSH-së duke kerkuar nga ta qe libri i Hillary Clinton  të largohet nga planprogrami dhe ta zëvendësonte atë me përmbajtje më të përshtatshme. Sipas presidentit NPS Radivoje Stojkovic “prania e librit te zonjes Clinton ne Lugine e Presheves është propaganda dhe provokim..”

Ndryshe dr.Shkuri Ymeri ne nje intevrsit per agencine e aljemeev “Presheva jonë” ka deklaruar se “intervenimi i autoriteteve serbe ne planprogramet e shkollave ne Luginenme  ePreshvës  eshe dicka me shume se nderhyrje e pakuptime, censurë!. Kur ne Serbi lexohet Hitleri e Putini, pse t’mos lexohet edhe Clinton në Preshevë”

SHPËRNDAJE