New York, 24 shtator  -Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi sonte do të fotografohet me Presidentin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump. Agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” ka mësuar nga qarqet e caktuara diolpomatike se ky takim është tradicional, ku në radhë presin për t’u fotogrfauar përfaqësues te vendeve të ndryshme botërore. Mësohetr se takimi do te zgjas vetem dy minuta. “Presheva Jonë” merr vesh se takimi do të zhvillohet pa orarit të punës, rreth orës 20 , sipas kohës evropiane, derisa në një takim të shkurtër (60 sec) ata do të pershëndeten.

Ndërkohë, përveç me Trump, Thaçi do të fotgrafohet edhe me Presidenten e Kroacisë, Kolinda Grabar Kitaroviq, si dhe me dy homologë tjerë, Presidentët e Jemenit dhe Kiribatit.

Ndryshe “Presheva jonë” ka mësuar nga zyrtaret e OKB-së se Thaci ka bërë një kërkese edhe për një takim-fotgrafim me shefin e OKB-së Antoni Guterres, të cilën këkrse e ka bëre ish-sekretarja (PDK) e Thacit, e emëruar nga ai si ambsadore ne Amerikë.

SHPËRNDAJE