presshecj11Bernë, 25 qershor  -Në Zvicer sot ejtojne dhe veprojne  rreth 250.000 shqiptare Dhe kjo shifer ka bere qe shpesh mediat zvicerane shqiptaret ne Zvicer ti konsideorjne  si “Kanton i 27-të”

Diaspra shiptare ne Zvcer, nga cili medium njoftoheni per të rejat në vendlindje, Zvicër dhe botë?

Jemi deshmitar se në Zvicren e pas lufte kishimm hiq me pak se 7 gazeta., por ato gradualisht u zhdukun, qe si duket  nuk mundne ta mbanin frontin mediatik ne perendim per iks aresyera. Dhe me besnikja ne këte front ia doli “Bota sot” e cila me suksese po mbna gjalle diapsren shiptare me informacione te larmishme.

Lexuesi shqiptar per zhvillimet ne vendlindje ne Zvicer dhe bote, po ashtu sot njoftohet edhe nga nje portal me emrin albinfo dhe agjencia tashme e njohur “Persheva jonë”. Perveq ketyre  portaleve, lexuesi shqiptare per zhvillimet ne bote, sidomos ne Zvicer percjell edhe mediat vendore, dmth ato zvicerane, si ne gjuhen frenge njashtu edhe ato ne gjuhen gjermane apo italiane.

Dhe mu kjo ka shtyer agencine e lajmeve “Presheva jonë” te zhvilloj nje  Sondazh-anketë me diasporen shqiptare në Zvicër ne tri fonte permes web faqes “Presheva jonë” (ku mund te votoni) , permes fb te agjencise “Presheva Jonë” dhe me letrat qe do t’i dergoni ne adresen e  redaksisë së agejncise  ([email protected]) me pyetjen:

-Të dashur bashkëatdhetare, cfare lexoni? Nga cili medium njoftoheni per te rejat në vendlindje, Zvicer dhe perendim?

 

1. RTK
2.RTV21
3. Bota Sot
4. Albinfo
5. Presheva Jonë
6. Mediat zvicerane

Sondazh zgjat nga sot deri te premten e ardhshme. Te shtien botohen rezultate e sondazhit dhe emdiume te lexuesve se cilin mediuam prefrojne dhe i besojne ata me shumë. Pra, deri atëher mirupafshim !..

SHPËRNDAJE