Deputeti i Kuvendit të Kosovës nga radhët e AAK-së, Ahmet Isufi, ka kërkuar nga institucionet e Kosovës që të bëhet një zgjidhje për banorët e Luginës së Preshevës, të cilët jetojnë në vendin Kosovë. Ai ka thënë se këta qytetarë janë lënë anash si në pajisje me dokumentacion, si në punë dhe shërbime të tjera.

 

Portalet kosovare e censurojne deputetin e Ramush Haradinajt ne vend te “Kosoves Lindore” ja vejne “Jug i Serbisë” per Preshevën ?! 

JA SI RAPRTUAN PROTALE SHQIPE PROSERBE NE KOSOVË:

“Në çdo shtet, nëse një banor jeton për 5 vite i mundësohet shtetësia, i mundësohet të jetë i barabartë në atë vend ndërsa bashkëkombësit tanë gati për 20 vite nuk gëzojnë kurrfarë statusi, në një farë mënyrë jetojnë ilegalisht në Kosovë pa ju dhënë e drejta as në punë dhe as në çështje të tjera që janë jetësore për ta”, tha Isufi.

Ai kërkoi që shteti i Kosovës të ketë lehtësira sidomos për ata qytetarë të Kosovës Lindore të cilët janë të përndjekur nga Serbia.

“Vërtetë është e patolerueshme që këta banorë të terrorizohen në këtë mënyrë duke mos pas të drejtë as në dokumente por as në punë, dhe shërbime tjera që i ka obligim ky shtet”, tha Isufi.

Viteve te fiundit sikur Hashim Thaci ashtu edhe Isa Mustafa, që mbanin postet e kryeministrave të vendit, kishin premtuar reguillmin e statusit dhe shtetësi për shqiptarët e tri komunave nga jugu i Serbisë, Preshevë, Bujanoc e Medvegjë.

 

POSHTE RAPORTI ORIGJINAL PA CENSUREW I “PRESHEVA JONË” NGA FJALIMI I DEPUTETTI ISUFI – VIDEO

Ahmet Isufi: Shqiptaret nga Lugina e Presheves pa dokumente në Kosovë, po diskriminohen dy fish, dje nga Serbia, sot nga Kosova?!

Preshevë, 5 qershor (Mirjetta Ahmeti)  -Me ne fund nje deputet kosovar, Ahmet Isufi, ka kerkuar sot publikisht ne Kuvendin e Kosovës nga qeveria e Kosoves te trajtoj shqiptaret e Presheves (Kosoves Lindire) jo si Serbia, por si Kosova per te cilin shtet kane luftuar, te cilet nuk kane asnje dokument si qytetare te Kosoves, perderisa Serbia i ka perzene!, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

“Eshte nje ceshtja shume ndieshme i pazgjidhur as pas 20 vitesh perkunder premtimeve lidhur me statsuin e vëllezrevta tanme nga Lugina e Preshevevës qe ldiert tanqe shepshe qujane Kosovë Lindore. Ne cdo shtet, nese nje qytetare jeton per pese vjet rresht ne ate vend i muindeoshet nenshtetesia, punesimi integrimi  i mundesohet te jete i barabart me qyteret tjere normal. Nersa kjo gje sot e dy decnie nuk ju mundpoeshet bashkëkombasve taner te cilet dihet se cfare sakrifice kane bere per forimin e shtetit te Kosovës. Pra siq e thahs ata sot ne vendin tone nuk gezojne kurrefare statusi ne njefare menyre jeotjne ilegalisht ne Kosovë  udke mos ju dhene e drejat e punëse e ceshtjeve tjera e mos te flasim atyre integruese q ejane jetrosore per ta. Thene shkurt ata po diskrimonhen dy here, pas Serbise nga u ndjeken, tash po diskriminohen tek ne  Kosovë, a s’eshte turp?!.. Prandja me këte rast dua te ftoj instituiconet relevante ne vend te pare qeverine e Kosovës qe te nderrmarin hapa urgjent ne menyre qe cdo banore nga Lugina e Presheves ne vendin tone te rehabilitohen duke furnizuar me dokumente perkatese, sidomos ata te ndjekur nga regjimi dhe qe kane probleme politike me shtetin Serb. Eshte turp dhe e patolerueshme qe keta bashkekombasit tane te terrorizohen keshtu dje nga Serbia e sot nga Kosova, kur dihet kontributi i tyre ne ndertimin e shtetit tone..”

 

DEPUTETI I HARADINAJT AHMET ISUFI NUK E QUAJTI PRESHEVE “JUG I SERBISE” PèOR PROTALE KOSOVARE! DEGJOENI DHE BINDUNI  

SHPËRNDAJE