Luasenne, 7 dhjetor  -Skandali Orllati-Nikod: Këshilli i Shtetit mbrohet vetë (“Scandale Orllati-Nicod: le Conseil d’Etat se défend”) eshte ky titulli i mediave helevetike qe ka pushtuar sot shume gazeta zvcerane, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Akuzat e konfliktit të interesit kundër Jacqueline de Quattro në lidhje me grupin Orllati janë “krejtësisht të pabazuara”, tha Këshilli i Shtetit të Vaudit të enjten.

“Pretendimet e konfliktit të interesit të sjellë nga Fabien Dunand janë te pa baza. Largimi i dosjes së kërkuar nga ky i fundit nuk është i nevojshëm..” thuhet ne deklaraten e qeverisë se Vaud-it

Konflikti i interesit. Avni Orllati: Bernard  Nicod i ka hyp skijave..«Bernard Nicod a perdu la tête»

Në një letër të datës 1 dhjetor dhe drejtuar Presidentit të Këshillit të Shtetit Nuria Gorrite Vaud, Fabien Dunand kritikon Këshilltarin e Shtetit Jacqueline de Quattro rreth “një konflikt interesi” në këtë rast. Ish-redaktori 24 orësh kërkoi që Ministri PLR të mos merret me çështjen Orllati-Nicod.

Ndër ankesat e formuluara: lidhjet e Jacqueline de Quattro me këshilltarin e komunikimit në shërbim të grupit Orllati, Marc Comina. Ky i fundit është “i afërt” me Këshilltarin e Shtetit, tha Fabien Dunand. Dhe për të vlerësuar se kjo situatë përbën problem.

 

Lëshuesi i paralajmërimit

Fabien Dunand ka denoncuar në mënyrë anonime sulmet që ai ka kryer në zonën natyrore të Bioley-Orjulaz nga grupi Orllati. Ai thotë se shteti i Vaudit hedh një sy qorr ndaj praktikave të paligjshme dhe e definon veten si një bilbilist.

Prokurori e hetoi situatën por e hodhi poshtë çështjen si të pa baza, të pasaktë ose të paverifikuar. Sulmuesi, megjithatë, bëri thirrje në Gjykatën Federale kundër këtij klasifikimi.

 

Ankesë për shpifje

Nga ana e tij, grupi Orllati paraqiti një ankesë kundër Fabien Dunand dhe Bernard Nicod për shpifje. Si një kujtesë, promotori i Lausanne dyshohet se ka dashur të prishë imazhin e rivalit të tij me të cilin është në konflikt në projektin Cedres në Chavannes-près-Renens.

SHPËRNDAJE