Preshevë, 25 tetor -Trupi Koordinues i Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Bujanoc, Preshevë dhe Medvegjë, këtë vit nuk do të shpalle një konkurs për dhënien e granteve për subvencione për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme dhe sipërmarrësit, njfton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Njoftimi thekson se në buxhetin e Shërbimit të Trupit Koordinues për 2017, fondet janë ndarë në vlerë prej 40 milion dinarë për këtë qëllim.

“Në këtë drejtim, Programi i Grantit për Grante me materialet e plota dhe opinionet e të gjitha ministrive relevante i dërgoi Qeverisë vendimin. Programi u miratua nga Komiteti i Qeverisë, por deri në miratimin e saj në seancën e Qeverisë nuk erdhi, për çfarë arsye Shërbimi i Trupit Koordinues nuk është në gjendje të shpallë këtë konkurs “, thuhet në deklaratë.

Organi bashkërendues ka ofruar subvencione për sipërmarrësit nga viti 2012.

SHPËRNDAJE