08 Prill, 2019   Pothuajse gjysma e amerikanëve kanë presion të lartë të gjakut, sipas Shoqatës Amerikane të Zemrës dhe Kolegjit Amerikan të Kardiologjisë.

Tensioni i lartë i gjakut quhet gjithashtu edhe hipertension. Ky mund të shkaktohet nga faktorët e jetesës ose nga gjenetika – ose zakonisht një kombinim i të dyjave.

Mund të jetë e rrezikshme nëse nuk trajtohet dhe ngrit rrezikun për sulme të zemrës.

Për njerëzit që nuk mund të ulin presionin e gjakut natyrshëm, atëherë janë të nevojshme përdorimi i medikamenteve.

Por ne më poshtë po ju sjellim disa mënyra se si ulet natyrshëm presioni i lartë i gjakut.

Mbani një peshë të shëndetshme

Vraponi

Mos konsumoni shumë kripë

Mbani dietën e duhur për presion të gjakut

Hani më pak

Mbani në kontroll shtypjen e gjakut në shtëpi

Ndaloni duhanin

Mos konsumoni ushqime me shumë kalori

Gjeni një mënyrë për t’u relaksuar

Bëni ushtrime në gjym

Mos pini alkool

Mos e teproni me kafe

Rrini jashtë për të marrë vitaminën D

Flini mirë.   (M.A)

SHPËRNDAJE