Në këtë eveniment mori pjesë dhe e hapi zyrtarisht presidentja e Zvicrës znj.Micheline Calmy-Rey.  Edhe sivjet ne salonin nderkombetar dominon vetura Mercedes S600, pastaj  Bugatti (1200 kuval) 431,07 km/h me cmimm 2.000.000 CHF. apo ( 1,650 million euro )
 
Kushtrim MALIQI

(Nga i dërguari ynë special në Gjenevë)
Gjenevë, 5 mars

Në Gjenevë është hapur soleminisht Panairi i 81-të me radhë ndërkombëtar i automobilëve. Gjatë kohës sa do të qëndrojë i hapur, deri më 13 mars, automobilët e tyre do t`i prezantojnë 260 ekspozues nga 31 vende të ndryshme të botës të veturave luksoze dhe modelve më reja. Edhe sivjet ne Panairin nderkombetar dominon ngjyra e zeze apo e kuq e veturave, e kuqja për te rinje e te rejat , preva veturat sportive, ndërsa  e ze për ceturat familajare apo diplomatike apo per ata qe njihen si “bosë”. Në këtë eveniment mori pjesë dhe e hapi zyrtarisht presidentja e Zvicrës znj.Micheline Calmy-Rey. Madame Calmy-Rey n e cila në  një fjalim që ka mbajtur me rastin e hapjes, presidentja e Zvcirës është shprehur e kënaqur për vendin që zënë automobilët alternativë në këtë panair.

 
Bugatti (1200 kuval) 431,07 km/h me cmimin as ma pak e as ma shume se 2.000.000 CHF. apo ( 1,650 million euro ) si dhe makina tjera konkurente si : Mercedes S 600, Lamborgini, Ferrari, Maserati, Lamborghini, Koenigseg etj.. Bugatti eshtë vështire te shikohet nga afer, apo eshtë fat për atë q emund  ta shukoje përgjatë 5 minuta,  për shkak turmës së madhe përr rreth tij qe eshte i mbuluar nga turma prej qindra vizitorësh.. Do theksuar se qysh ne diten e pare te hapjes se panairit nderkombëtar te veturave ne Gjeneve hasem edhe ne shume vizitore shqiptare si nga Kosova ashut edhe nga Shqipëria apo  maqedonia e Presheva.
 
Pjesa dermuese kissin dalur vetëm  për ta kaluar  kohen e lire apo siq htoshin ata për  të “rreshkur” sytë dhe asesi për ta blerë..”Vlla me e ble këtu një veturë po deshke me e shit shpijën e krejt mallin babës me ara  e fusha, livadhe…ketu kishe vetura edhe deri ne dy milion..” thote për gazetë tonë cifti nga Peja  Beqiraj. Në panair hasëm edhe në disa studentë  e studente  nga Presheva të cilët kishin dalur më shumë për të kaluar kohën e lirë se sa me blerë. Bile njëra nga to Liridona na tha duke qeshur  se “deshëm ta blejmë një veturë bugatti, por se morëm se na shkoi mendja se Serbia nuk na e leshon në doganë, frirksësohen se eshte tanke apo fare helikopteri apachi..Bile ndoshta edhe mund të na  emarin krjet sespe me shitë atë për një vit  krej tpolicinë serbisë mund me jav hjke rrogat…” Ndërsa Flumuri si në shakak thotë se  “ketu po dashke me qene i pasur ose me qnë farë bukuroshi, sepse keto makina  e vejza të bukura kerkojnë një kogja një mashkull dasë e bukurosh dhe me gjepa të thellë..”

SHPËRNDAJE