Zurich, 26 qershor -Një person i dehur kishte zbritur mbi shinat  e trenit ne Stadelhofen, disa sekonda para mbërritjes së një treni te shpejte, por me zgjuarsine dhe intervenimin e shpejte te nje shqiptari, pa hazitim nga kercyer drejt tij duke terhhequr zviceranin shpejt e shpejte nga binaret e trenit, duke i shmangur me te keqen, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” nga Zvicra dke ju referuar burimeve te policise kantonale.

“Unë isha duke pritur hyrjen në stacionin S6 kur pashë një njeri poshtë mbi binaret e trenit. Dhe kur pash pas pak ai nuk ndodhi me, humbi sa mbyll e hap syte..”, thotë një dëshmitar. Pastaj sipas tij, gjithçka shkoi shumë shpejt. Një person nga kabina e e Bretzelkönig kishet ardhur shpejt e shpejte tek treni per disa sekonda, para se treni të mbërrinte,  kane shrkuzar gazetat zvicerane.

Ky hero është Valon Rufati, menaxher i stendes se kifleve Bretzels, njfton agencia e lajmeve “Presheva jonë” nga Zvicra.

“Isha duke i shërbyer një klienti kur pashë dikush që zbriste poshte mbi binaret nga aklon treni”, thotë ai. Me sa duket, ai donte të merrte një xhaketë CFF. “Nerhyra  urgjent, kerceva posht dhe e kapa ate shpejt e shpejte për shkak se ai ishte i dehur, i ofrova atij një cigare për ta mbajtur atë të qetë dhe mos u përpiq të merrja at gajkketre, meqe treni veq sa nuk kihste arritur edhe pak sekonda..”

Sipas Valon Rufatit, incidente të tilla nuk janë të rralla. “Djali i shpëtuar nuk është i panjohur për mua. Ai shpesh është atje dhe pine shumë. ”

Policia përshëndet guximin e shitësit shqiptare, por ata e rekomandojne te kete kujdes dhe t’mos e vënë veten e tij në rrezik.

SHPËRNDAJE