lozaaaLozane, 29 qershor -I akuzuari nga Kosova i cili kishte mbytur me thikë për vdekje një baba te moshës 32 në gushtin e vitit 2012 në Flon, afer Lozanës është dënuar sot me 14 vjet burg, njofton “Presheva jonë” nga Zvicra duke u referuar burimeve nga Gjykata Federale (TF) e refuzoi e cila ka refuzuar ankesën e shqiptarit.

Më shumë se 400 vetë morën pjesë në këtë ngjarje. Vrasësi, një i ri me origjinë shqiptare zvicerane ishte i akuzuari nga Gjykata kantonale e Vaud që nuk kanë marrur sa duhet parasysh moshën e tij të re në atë kohë. Ai kujtoi se, atë botë (2012) kishte vetëm 18 vjet e katër muaj, kur ai ka kryer vrasjen. Viktima “Nono” vdes menjëherë ne spitalin CHUV pas plagëve. Ai lë një vejushë dhe një fëmijë.

I dënuari u largua nga Kosova dhe më pas në Belgjikë, ku ai u arrestua në shtator të vitit 2013, nëntë vjet pas aktit te krimit, njofton media nga Zvicra duke ju referuar burimeve te ministrisë publike te Lausannes (VD).

Gjykimi ndaj shqiptarit nga Kosova të akuzuar për therjen për vdekje një baba (32 vjet) në vitin 2012 në Vevey (VD), ka filluar të martën e kaluar në Renens. Procesi gjyqësor u mbajt nën masa të forta sigurie me prani të madhe të policisë kantonale.

 

SHPËRNDAJE