Drama familjare në periferi të Lyon: një baba shqptar shkatërroi kafkën e gruas së tij me cekic para se të vriste veten, njfton agjencia lajmeve “Presheva Jone” duke ju referuar burimeve te policise franceze.

Personi 43 vjeçar vrau gruan e tij me një çekiç para se të vriste veten në shtëpinë e familjes së Vaulx-en-Velin.

Zbulimi makabër ndodhi në mëngjes pas alarmit të një gruaje që kishte parë bashkëshortin të varur nga një pemë në kopshtin e shtëpisë së familjes. Ai eshte n.n me origjinë shqiptare dhe pa ndonjë histori të dhunës. Njeriu ishe ende gjallë dhe në spital, vdiq nga plagët e tij të shtunën, tha Zëvendës Prokurori i Republikës së Lionit, Audrey Quey, duke konfirmuar një raport.

Kafkë e thyer
Sipas elementeve të para të hetimit, viktima, të moshës 29 dhe gjithashtu me kombësi shqiptare, ishte shtrirë në kuzhinë, kafka thyen me çekiç. Arma u gjet pranë trupit të saj.

Të pranishëm në shtëpi në kohën e tragjedisë, dy vajzat e çiftit, të moshës 4 dhe 10, u shtruan gjithashtu në spital për një ekuilibër para se të vendoseshin. Arsyeja për gjestin dhe rrjedha e saktë e ngjarjeve mbeti e paqartë.

Njëqind e tridhjetë gra vdiqen në vitin 2017 në Francë në duart e partnerit të tyre, ish-bashkëshortit apo të dashurin, kundrejt 123 në vitin 2016, sipas të dhënave të siguruara nga Ministria e Brendshme. Në të njëjtin vit, 21 burra u vranë nga partneri ose ish-partneri i tyre.

Për këto shifra, ne duhet të shtojmë 25 fëmijë të vrarë në kontekstin e dhunës në familje dhe 151 tentim vrasjesh brenda çiftit.

SHPËRNDAJE