Preshevë, 15 shkrut  -Një seri ngjarjesh sot kane  kremtuar Ditën serbe e Shtetit si një kujtesë e ndëshkimit në 1804, kur revolucioni është ndërtuar dhe filloi lehtësim nga Turqia, dhe të njëjtën datë, në 1835, kur është miratuar kushtetutën e parë moderne të Serbisë. Dita e kombëatre e Serbisë u festua, por joe dhe ne tere Serbinë. Keshtu se paku njoftohet nga Presheva se ne Lugine e Presheves shqiptaret nuk kanë shenuar, nuk kane mbajtur asnje fjalim e as far aktiviteti me rastin e kësaj dite.

 

Liderete e Lugines se Preshevës: Si mund te jesh ne mesin e atyre fytyrave ner Boegrda te cilat te muhojne te drejtat elementare, librat, diplomat e fëmijeve tanë..?!

Sipa sinformacioneve te fundit, mesohet se ne Beograd në ceremonin ee Dites kombëatre te Serbisë nuk k marrru asnjë lider nga Presheva.  Lidhur me këte  Jonuz Mulsiu kryetar i KKSH-së ka pohuar se “Nga ana ime jo megjithse mund te kete ndonje shqipfoles qe ka marrur pjese per ta justifkuar Serbine si shtet i “demokracise dhe tolerances ndaj pakicave. Unë për vete nuk kam shkuar meqe kjo dite s’eshtë e jona. Si mund te jesh ne mesin e atyre fytyrave ner Boegrda te cilat te muhojne te drejtat elementare, librat, diplomat e fijeve tanë..?! Thash, kjo dite s’eshte e jona, ne po e presim 17 shkurtin…”

Presidenti serb Tomislav Nikolic hedhur sot, me rastin e Festës Kombëtare të Republikës së Serbisë kurorë në përmendoren të Heroit të Panjohur në Avala.

Presidenti i Serbisë u nënshkrua në librin përkujtimor dhe tha se Serbia është vend i qetë dhe të lirë.

Presidenti serb Tomislav Nikoliq, me rastin e Ditës së Shtetit, 15 shkurt, në Presidencën prezantoi çmimin për figura dhe institucioneve të shquar.

Presidenti paraqiti 84 medalje dhe Ceremonia e dhënies filloi kryerjen himnin kombëtar serb “Perëndia i Drejtësisë”.

Ai madje edhe lavdroi veten dhe qevrine duke shtuar  se “nuk ka asnjë shtet të suksesshëm pa një individë të suksesshëm”

 

“Të nderuar në gëzimin dhe krenarinë e qytetarëve dhe me ndjenjën e pafuqisë shtetit se është e pamundur për ne që të gjithë të jenë sot këtu..” tha ne fund presidenti serb Nikolic.

SHPËRNDAJE