Preshevë, 7 shkurt -Anëtari i Kryesisë së Partisë për Veprim Demokratik (PVD) Behlul Nasufi tha sot në Preshevë se partia e tij nuk ka qëndrim në mbështetje të mundshme e kandidatit në zgjedhjet presidenciale në Serbi, por ekziston mundësia se mbështetja që kandidati rreth të cilit arrihet një marrëveshje mbi të presidenca e partisë

Nasufi i ka thënë sot Agjencisë lajmeve Beta,  në qoftë se PVD vendos për të mbështetur njërin nga kandidatët për president në zgjedhjet e ardhshme dhe për të thirrur votuesit e tyre për të votuar në zgjedhje. Ndryshe, kjo është hera e parë në historinë e shqipttareve ne Luginen e Preshevës  për të votuar në zgjedhjet presidenciale, transmetoin agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.

Edhe pse PVD e cila ka një përfaqësues në Kuvendin e Serbisë nuk ka qenë zyrtarisht pjesë e shumicës në pushtet, mbështet shumicën në pushtet, e cila është arsyeja pse nuk ka pasur asnjë bisedë me kandidatët e partive të opozitës në zgjedhjet e ardhshme presidenciale në Serbi,” tha Nasufi.

Nasufi ka thënë se edhe pse PVD ka nje deputet në Kuvendin e Serbisë mbështet qëndrimin e zërit të tij, partia e tije ende nuk ka vendosur defenitivisht nëse do të mbështesë ndonjë prej kandidatëve për president do të jetë pragmatike dhe do të votojnë për interesat e tyre, ose për kandidatin per te cilin do te kandidojne eventualisht.

Të gjitha partitë shqiptare në Preshevë dhe Bujanoc të marrin pjesë rregullisht në zgjedhjet lokale, ndërsa zgjedhjet parlamentare deri më tani ka marrë pjesë vetëm PVD  permes  Riza Halimi i cili  në disa raste në koalicion me disa parti të tjera shqiptare, por kutitë e votimit në zgjedhjet presidenciale, deri tani ku jetojne shqiptarët ato kane qenë kryesisht bosh.

 

SHPËRNDAJE