Preshevë, 7 shkurit  -Ne kohen kur kongresiste amerikan jane për ater që Lugina e Preshevës t’i bashkohet Kosovës ne ekmbi te “vetitut” te Kosoves ashut kesjhut te okupuar nga Serbia, ne Presheve ka edne zëra kunder kesja ideje te miqve tane amerikan. keshu pas Ardites sot ka dalur edhe kryetari i Komunës së Preshevës, Shqiprim Arifi hodhi poshtë idenë e pretenduar të kongresistit amerikan, Dana Rohrabacher për shkëmbimin e territoreve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë. keshtu numri i atyre qe kundershtojne bashkimin e Presheves me Kosovën, perkudner Referendumit te 1-2 marsit 1992,  arrin ne dy persona, shkruan agjncia e lajmeve “Presheva Jonë”
Sipas ketij te fundit “shkëmbimi i territoreve – jugu i Serbisë dhe me pjesën veriore të Kosovës, do të destabilizonte rajonin.”  Ai në një intervistë për BalkanInsight, ka thënë se shkëmbimi i territoreve do ta minonte stabilitetin në rajon, gjë që në mënyrë të qartë është edhe në kundërshtim me politikën e BE-së.
Cudi deklartata e disa pushtetarëve në Luginen e Presheves me shume po u jepet hapsire ne mediat serbe se sa ne ato shqiptare.
SHPËRNDAJE