largea_9e012360-03be-4403-8cf0-2b8654c548ce1465984192 (1)Iniciativa Qytetare për Veprim përpara Qeverisë së Kosovës sot përmes një ekspozite me fotografi, shfaqi protestë ndaj ndërtimeve dhe kolonizimit që Serbia ka bërë dhe po vazhdon ta bëjë në veri të Kosovës.

Bujar Voca, nga kjo Iniciativë, tha se nuk janë kundër serbëve të veriut por janë kundër Serbisë që po tenton që refugjatët që kanë dal nga Kroacia e Serbia t’i sjell në veri.

isma354552Ai ka kritikuar ashpër kryeministrin Isa Mustafa, duke e quajtur edhe “ministri i Serbisë”.

“Ai (Mustafa) po u jep shumë të drejta serbëve minoritarë dhe po bënë marrëveshje me ministra serb në dëm të Kosovës, ndërkohë që nuk kanë ndarë asnjë cent për kthimin e mbi 15 mijë shqiptarëve në veri”, ka thënë Voca.

Përndryshe, në fotot e prezantuara para grilave të ndërtesës kryesorë të Qeverisë së Kosovës, janë ekspozuar fotografi nga veriu i Mitrovicës dhe gjendja atje.isma354555

SHPËRNDAJE