sekndnbbbBujanoc, 23 shkurt – Përfaqësuesit e partive politike shqiptare në Kuvendin e e fundit ne Bujanoc zane treguar unitet dhe  kembengulesi të heqin emrin se serbomadhit Karaxhorxhe Petrovic qe preu e vrau shqiptarë. Ne vend te emrit te tij pritet qe sheshi i Bujanocit te mbaj emrin e cliruesit te Ballkanit ose te humaniostet se njohur boetore, shqiptare Nenë Treza, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë” nga Bujanoci.

 

Skenderbeu dhe Nënë Tereza bashkon shiqptaret ne Luginë, Kurse   Miloshevici dhe Karagjorgje percan serbët ! 

Në seancën e fundit të parlamentit lokal eshte refuzoi propozimin në mbledhjen e Komisionit Komunal për ndryshimin e emrave të rrugëve dhe shesheve në sheshin e qytetit dhe rrugë kryesore në Bujanoc i cili ende mban emrin e  Karagjorgje Petroviç i njohur nede eshiptaret si kriminele, varses qe kishte maskaruar e pres shiptaret.

 

Këtë herë, përpara se anëtarët janë gjetur dy propozime. Ndërsa deputetët e Partisë Demokratike në pushtet, detyrë kryetari i komunës Dr.Nagip Arifi dhe Lëvizjes për Demokratike Progresit Jonuz Musliu, kryetar Kuvendit  dhe Këshilli Kombëtar  Shqiptare, mbetet e vërtetë për propozimin e tij, deputetët e Partisë opozitare për Veprim Demokratik Shaip Kamberi) mbeshtet qate që sheshi  i  Bujanocit te mabj emrin e Skënderbeu.

Kurse deputetët serbë, siç pritej, ishin kundër dy propozimeve. Ministria e Administratës Publike dhe Vetëqeverisjes Lokale, e cila është gjëja e fundit për miratimin ose refuzimin e propozimit për ndryshimin e emrave të rrugëve dhe shesheve, të paktën tani për tani nuk do të ketë për të gjykuar. pra, nga kjo shifet se  Skenderbeu dhe Nënë Tereza bashkon shiqptaret ne Luginë, Kurse   Miloshevici dhe Karagjorgje percan serbët !

 

Shqiptaret e Bujanocit nuk duan emërime te shesheve apo rrugeve ne qytet me emrar te “famishëve” sereb qe njihen si kriminel apo barbar 

Me iniciativën e liderishipit shiptar, vitin e kaluar në Bujanoc jane ndryshuar emrat e 22 rrugëve, me atë që është rënë dakord me përfaqësuesit e partive politike serbe dhe grupeve të qytetarëve në Komisionin dhe parlamentin lokal. mediat serba kande derdhur lote krokodilli per zhdukjen e rrugë me emrat e serbëve të “famshëm”: Car Lazarit, Carice Milice, Cara Dusani, Zhivojin Misic, Dositeja Obradovic, Dimitrija Tucovica, Svetozar Markoviç, Stevan Sremac, Banoviç Strahinja …e emra tjere të “famshem” serbe qe per shqiptaret njihen si kriminelë ose barabarë te cilet “figura” serbe kishin bere masakra dhe zullum mbi vendabnimet shqiptare, ka shkrkuar agjencia  e lajemeve “Presheva Jonë” duke ju rewferuar deklaratave jo vetëm te hisorrinave  por edhe liderëve shqiptare te Bujanocit.

Ndryshe sipa sagjencis e se lajemeve “Presheva Jonë” nese lideret shqiptarë tolerojne  qe rruget apo sheshet ne Luginen e Preshevës te mbajne emrin e   Karaxhorgjevicit eshte identike sikur lideret serbe te pranojnë  emrin e Adem Jasharit ne Beograd ?!

 

Këto rruge zevendosohen me emra ne shqip te cilet i kontrobuan paqes qofte me pushke ose me pendë si: Sami Frasheri, Naim Frasheri, Migjeni, Asrdeni, Bekim Fehmiu apo Rruga e Pirznerit, Gjakovës etj…presheva

 

SHPËRNDAJE