Presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiç dhe Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi do të takohen më 7 shtator në Bruksel, dhe një nga temat  që do të spekuluar mund të jetë Demarkacioni me shqiptarët, e cila është pozita e kryetarit të Serbisë dhe korrigjimin e kufijve siç mbështetur nga Presidenti i Kosovës, i cili sipas tij do të thotë bashkimin me Preshevën, Medvegjen dhe Bujanocin në Kosovë, shkruane agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Merre me mend Dalibor Jevtic kryetar i Presheves, kurse Shqiprim Arifi, kryetar i Shterpces?! 

Pavarësisht spekulimeve rredh shkembimit te teritoreve mes Kosoves dhe Serbisë si dhe  dallimeve të shumta ndërmjet Preshevës dhe Shtërpcës, këto vende ende thonë se diçka do të ishte e zakonshme. Zona e tyre është pothuajse e njëjtë, dhe qytetarët nuk mendojne për të ndryshuar adresën e tyre tani per tani, ata duan të qëndrojnë në shtëpitë e tyre

Por, sipa smediave serbe , kryetari i Partisë Radikale serbe, i akuzuar për krime lufte, Voisllav Sheshel sot ka dalë me propozim që Veriu i Kosovës ti takojë Serbisë ndërsa shqiptarët e Preshevës të shpërngulen në qytezën e Shtërpcës kurse serbët e kësaj komune të sillen në Preshevë.

Ai këtë ide e arsyetoi me faktin se serbët që jetojnë në komunën e Shtërpcës qenkan më të rrezikuar pasi që janë të rrethuar në secilën anë me shqiptarë, andaj sipas kriminelit Sheshel, qenka më mirë ata të sillen në Preshevë pasi që ti kenë shpërngulur preshevarët nga trojet e tyre stërgjyshore

Banorët e komunave të Preshevës dhe Shtërpcës te vendosura në Luginene Preshevës  dhe Kosovës per  Zërin e Amerikës kane thënë se “duan të te na lënë rehat politikajt”.

SHPËRNDAJE