Stankovic: Serbia qe dhjete vjet furnizon nxenësit ne Presheve me paisje shkollore

Preshevë, 4 shtator  -Viti i ri shkollor ka nisur si ka nisur edhe në Luginën e Preshevës, rajon ky tepër varfër dhe i diskriminuar dhe serbët kanë bërë një lëvizje të zgjuar. Paçka se politika e saj është denoncuar vazhdimisht nga Prishtina dhe Tirana, ajo ka vendosur të shërbejë vetë pajisje për nxënësit.

Paradoksi është se në prag të zgjedhjes në Kosovë ministra e zyrtarë të shteteve shqiptare të këtyre trevave ju kishin premtuar ndihma me tekste e paisje shkollore. Por, deri tash vetëm llafe, asgjë s ka pasur nga Prishtina dhe Tirana. Shkolla shqipe nesër pret armatën e mijëra shkollarëve të “armatosur” deri në dhëmbë me lapsa, kompasa, fletore, libra e çanta, ndihmë nga serbët…

 

Serbia qe je decenie furnizon falas nxenesit e Lugines së Presheves me paisje shkollore. Kosova spo ka vakt, po merret me megjtë

Serbia sot ka dhuruar gratis  899 nxënësve ne Luginen e Preshevës  pasije shkollore nga goma, fletoret, librat… Deri ne keto qaste qe Kosova e cila fort eshte bere mertak “ta marr” Preshevën as nje laps ende s’ka derguar?! ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Me konkreritsht, kryetari i Trupit Koordinues, Zoran Stankoviq, shpërndahen falas kito pajisje në shkollat ​​fillore në Preshevë “Ibrahim Kelmendi” dhe “Vuk Karaxhiq” duke uruar një fillim të mbare shkollë me sukses.

Gjendja e arsimit ne Luginen e Preshevës,  ska qene me e keqe kuirre me e veshitirë se sa sot. Thone ne fjale miku i mir shifet ne dite te veshtira. Po qe bon se Presheva nuk e ka mik Kosoven por vlla, e cila deri tash nuk e dha asnje laps per keta nxenesa te shkrete, bile per hater atyre takseve, polisave (miliona euro) qe Luigina e Presheves ka dhene per Kasoven?!, apo ndoshta spo kane vakt se po merret me megje?!.. ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

“Duke pasur parasysh se këto tri komuna të bien në kategorinë e pazhvilluar dhe se papunësia e lartë Trupi Koordinues i Qeverisë së Republikës së Serbisë dhe në këtë mënyrë të kërkuar për të treguar shqetësim për qytetarët e këtyre komunave, si dhe për të ndihmuar prindërit ka qenë dhe në disa mënyra më të lehtë që të ketë kosto furnizimet shkollore dhe fermerët, ” shpjegoi Stankoviç, transmton ahjencia e lajemeve “Presheva Jonë”

SHPËRNDAJE