Preshevë, 12 tetor  -Kryetari i Turqisë Erdogan me nje delagacion prej 120 vetash (kupto gjysma truproje) qëndroi per tri dite rresht ne nje vizitë zyrtare në Serbi i cili ne Beograd u prit si Sulltan. Pamvaresisht se Turqia, ta zeme Stambolli eshte më afer Preshevës (365 km) Shqiperim Arifi patron i APN-së nuk prtioi te merrte rrugë 400 km per ta takuar Erdoganin apo per ta marrur nje pozë, ne prag te zgjedhjeve ne Preshevë, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”.

 

Gjate qendrimit en Beograd Erdogan nuk pa vetem vetëm burek te shqiptareve ne pallatin e “Simitave”, por edhe shqiptare nga Presheva e Bujanoca. Keshtu doren e Erdoganit shkuan per tja prekur kihsin shkuar special dy shqiptare nga Lugina. I pari eshte nje imam i shperbyler nga Beogradi (ish-presidenti serb Nikolic) dhe i dyti po ashtu i emëruar nga Beogradi (nga qeveria serbe e Brnabic) si kryetar komune, deri atëhere sa shqiptaret te merren vesh mes veti, ne zgjedhje te ardhshme per te pasur komuna institucionet e veta legale te zgjedhura nga qytetaret e Preshevës.

Agjencia e lajemeve “Persheva jonë” nga burimet e saj ka mesuar se Shqiprim Arifi (ApN) ka takuar presidentin turk Erdogan me te cilin ka nderruar ca fjalë ne koluaret e nje kancalerie ku Erdogan prite e percillte “miletin” nga Serbia.  Edhe pse nga kabineti i presidentit turk apo mediat e Ankarasë seshte thene asgje per nje takim te tillë, qe flitet  nga qarshia e Preshevës se “Turqia, me këte rast Erdogan paska premtuar te investoje kaq e kaq euro ne Preshevë…”

 

SHPËRNDAJE