Preshevë, 12 nentor  -Ne kohen kur popullata etnike shqiptare dhe disa lider te Lguines se Preshvës konfrom Referendumin te 1-2 marsit te 1992 kerkojn bashkimin e Medvegjesd, Bujanocit dhe Preshevës  shtetin amë, Republikën e Kosoves ne Presheve ka ende lidere që perspketivën e Lugines se shofin ndryshe, madje kah Beogradi. Po keta lidere ne Prishtine dhe Tiranë, Lugines i thone shpesh Kosova Lindore, sidomos ne prag te zgjedhjeve? Ja cka thote jeri nga ta ne inerviste me posht dhene gazetes serbe Politika.

Arifi në Politika të Beogradit kerkon nga qyetetaret e Preshevës qe me 24 dhjetor te qojne ne pension eliten e vjeter politike qe ishin peng 27 vjet nga ta..

Shqiperiam Arifi: Ne shqiptaret e Preshevës duhet të trokisim në derën e qeverisë serbe, çfarëdo qoftë ajo..

“Zgjedhjet e caktuara për 24 dhjetor janë mundësi qytetarëve në pension politik dërgoni elitën e vjetër politike, e cila ka mbajtur peng Presheven qe 27 vjet..” ka shkruar gazeta e njohur serbe Politika e cila sjell nje interviste me kryerarin “tranzit” te Presheves Shqieprim Arifin te emëruar dite me pare nga shefje e qeverise serbe Ana Brnibc te titulluar: Shqiptarët duhet të trokasin në derën e qeverisë serbe (“Албанци треба да куцају на врата српске владе“), transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Kryetari i përkohshëm i Preshevës Shqiperim Arifi, me rastin e kërkesave të shqiptarëve në jug të Serbisë, apelon  për të vazhduar dialogun me qeverinë, e cila u ndërpre dy vjet më parë.

Arifi ne gazeten serbe Politika te Boegrdait ne vazhdim ka phuar se  “ne shqiptaret e Preshevës duhet të trokisim në derën e qeverisë serbe, çfarëdo qoftë ajo..”

Arifi si anëtar i brezit të ri të politikanëve shqiptarë thonë se te pakuptimta jane pretendimet e bashkatdhetarëve te tij në jug te Serbise per endrren e “Shqipërisë së Madhe” apo bashkimin me Kosovë, citon Politika tramseton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Prandaj, Presidenti i Përkohshëm i komunës, zgjedhjet e jashtëzakonshme lokale bënë thirrje qytetaret e Preshves ne Serbi qe me  24 dhjetor si një mundësi për të votuar e daljes në pension per te derguar ne pension elitën e vjetër politike e cila ka 27 vjet e Preshevës mbajtur peng.

SHPËRNDAJE