Çaste nga ceremonia e ndarjes së çmimeve vjetore për letërsi në MKRS të Kosovës në Prishtinë, që u bë me rastin e 10 – vjetorit të pavarësisë. Këtë herë çmimi për veprën më të mirë për fëmijë “Veh bi Kikaj ” iu nda romanit te shkrimtarit te njohur nga Presheva Mexhid Mehemtit te romanit prej 7 – vëllimësh ECEJAKET E HERO LINDIT

Romani shtatë vëllimsh për fëmijë “”ECEJAKET E HERO LINDIT”, i shkrimtarit të njohur gjithandej trojeve shqiptare dhe më gjerë, Mexhid Mehmeti,i pari në letërsinë shqiptare për fëmijë, botuar nga sh.b. “Armagedoni” në Prishtinë, është laureat i çmimit të MKRS “Vehbi Kikaj”, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Shkrimtari ynë Mexhid Mehmeti, po rrugëton sigurt nëpër shumë suksese, të cilat e bëjnë të lumtur shkrimtarin, na bënë të lumtur neve në tre komunat tona të ndara të Kosovës Lindore, i bënë të lumtur të gjithë shqiptarët anekënd botës.


Aucun texte alternatif disponible.Ky roman, shkrimtarit Mexhid Mehmeti, ia jep vulën e prozatorit më të madh shqiptar, dhe si i tillë meriton të nderohet dhe të respektohet kjo penë e ndritur e kombit tonë.


Meriton që me të arriturat e tij në letërsi, të dekorohet me titullin Qytetar Nderi i Preshevës, këtë që nuk e ka bërë asnjëherë komuna e Preshevës, e ka bërë komuna e Fushë Kosovës, e sa nuk është vonë duhet ta bëjë edhe vendi në të cilin jetoi veproi dhe dha kontribut të madh si në arsim poashtu edhe në kulturën letrare


Për këtë në të ardhmen do të ndikojë Shoqata e Shkrimtarëve “Feniks” Preshevë, tek autoritetet komunale të Preshevës, që me një tribunë shkencore të nderohet me çmimin “Qytetar Nderi i Preshevës.

 

Çaste nga ceremonia e ndarjes së çmimeve vjetore për letërsi në MKRS të Kosovës në Prishtinë, që u bë me rastin e 10 – vjetorit të pavarësisë. Këtë herë çmimi për veprën më të mirë për fëmijë “Veh bi Kikaj ” iu nda shkrimtarit te njohur nga Presheva Mexhid Mehemtit te romanit prej 7 – vëllimësh ECEJAKET E HERO LINDITL’image contient peut-être : 7 personnes, personnes assises et intérieurL’image contient peut-être : 9 personnes, personnes debout et intérieur

SHPËRNDAJE