Shkodra se fundit ishte vendtakimi koke me kokë te grave shqiptareve nga mbare viset tona, perfshire ketu edhe ato nga diaspora. Ato ishin kontribueset e emnacipimit te femres one por edhe avancimit te proceseve zhvillimore dhe ceshzjes kombëatre.

Evementi ne fjalë rganizim u be nga drejtuesja e inisiatives Grate Frymojne Vlera Zonja Farida Ramadani nje grua me shume vlera e vullnet per te forcuar rolin e gruas dhe per ta fuqizuar ate me shume, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Kryetares së UGA  Mimoza Abrazhda mirenjohjen per kontributin e saj qe frymojne vlera kombëtare

Ne kete takim u nderuan me mirnjohjw 43 gra nga Shkodra kryesisht dhe nga shume qytete te Shqiprise, Kosoves, Maqedonise, Lugina e Preshevës, Greqise deh siparoat sxhiptare Italia, Zv ira e gjetiu atje ku ka gra shqiptare te vyeshme.

Mysafire e nderit ishte ikona e kinomatografise shqiptare Margarita Xhepa e bukur intilighe

nte e forte plot vizion duke motivuar grate qe frymojne vlera . Me mirnjohjen Grate Frymojne Vlera u nderua per Kosoven Zonja Mimoza Abrazhda kryetare e UGA se dhe nje aktiviste e shoqerise cilile qe 20 vite kontribon ne rolin e fuqizimin e gruas shqiptare .

Zonja Abrazhda na informoj qe ne nuk do ndalemi do te organizojme seshpejti nhe konference me grate qe kontribojne dhe kane kontribuar per familjen e shoqerine ,konferenca do te mbahet ne Medvegje .

Ne kete organizim qe u mbajt ne Shkoder nuk u anashkaluan edhe gra nga Kosova Lindore. Aty ishte ftuar edhe zonja Leme Xhema nga Medvegja.

SHPËRNDAJE