Kjoto, 10 shkurt – majmuni i llojit shimpanze, Ayuma ka lindur para 11 vjetësh në Institutin Teknologjik në qytetin japonez Kjoto, kurse me inteligjencën  tij ai i fascinon shkencëtarët.

Për majmunin Ayuma, detyra që do ta shihni në video-incizim është relativisht e lehtë dhe e zgjidh me sukses në 90 për qind të rasteve, ndërsa që një njeriu mesatar kjo i shkon përdore vetëm çdo të tretën herë.

SHPËRNDAJE