Moti me erë të madhe dhe reshje bore që ka mbretëruar gjatë natës në Kosovë, ka ndikuar në dyfishimin e aksidenteve gjatë 24 orëshit të fundit, ku në njërin prej tyre 3 persona kanë vdekur.

Dje në orët e mbrëmes rretzh 1-të, ka ndodhur një  aksident i rëndë trafiku due marrur jetën e me tre  personave, si rezultat i motit te lig, bores dhe akullit mbi rrugë. Aksidenti ëka ndodhur  magjistralen Mitrovicë-Leposavic  në fshatin Kamenicë, ku ishin të përfshira dy vetura civile. Ndërsa targjedia tjetër  ka ndosur sot nga  ortek i madh dëbore ka rënë kah mesdisa mbi kulmet e  aktër shtëpieb në fshatin Reselelicë të Dragashit. Siç informon agjencia informative kombëtare « Presheva Jonë » duke ju referuar policsë  kosovare se orteku i dëborës ka mbi keto shtëpi  ku viktimat ishin brenda shtëpive.

Zëdhënësi i Policisë së Kosovës, Brahim Sadriu tha për Radio Blue Sky se ky aksident ka ndodhur në Leposaviq. Ndërsa, përgjithësisht janë shënuar 88 aksidente nga të cilat 11 me të lënduar.

Ndërkaq, sot, komunikacioni në rrugët magjistrale dhe rajonale po zhvillohet me më shumë vështrësi për shkak të ortekëve, megjithëkëtë, ato vazhdojnë të jenë të kalueshme, pos pikës kufitare në Kullë.

Në rajonin e Dukagjinit situata paraqitet më e rënduar ku nga bora që po vazhdon të bie, në shumë vende tashësia e borës ka kaluar mbi 1 metër.

SHPËRNDAJE