Bern, 11 ma  -Kreu i ushtrisë zviceran  komandant Philippe Rebord të vizitojë Bosnjën dhe Hercegovinën dhe Kosoven me 11 dhe 12 maj te ketioju viti, njofton shtapbi ushtarak nga  ministarie mrbojtes se Zvicres nag berna agjencine e lajmeve “Prsheva Jonë”

Ne Bosnje komandant Philippe Rebord,  do të takohet shkaktuar në misionin ushtarak Swiss EUFOR ALTHEA, dhe Kosova, ku ai do të vizitojë SWISSCOY kontingjente.

Vizita të ushtarëve zviceranë të kontingjentit 26-të EUFOR ALTHEA në Sarajevë dhe një intervistë me Gjeneral Major Anton Waldner (UBT), komandanti i EUFOR ALTHEA, përbëjnë pjesën më të madhe të programit në Bosnje dhe Hercegovinë.

Kurse më 12 maj (nesër)  komandanti Philippe Rebord, do të udhëtojë për në Prizren për të vizituar kontingjentin e 36-të SWISSCOY. Ai është planifikuar të takohet me komandantin e Forcës së Kosovës (KFOR-it), Gjeneral major Giovanni fungo (ITA) në Prishtinë dhe Mitrovicë për të udhëtuar në detashmentit Rajonal Veri të përbashkët, nën udhëheqjen zvicerane.

SHPËRNDAJE