Bujanoc, 28 maj -Kryetari i komunës së Bujanocit Shaip Kamberi ka marrë pjesë në Konferencën Ndërkombëtare të qyteteve dhe komunave në Danimarkë, mbajtur javen e kaluar ne Aarhus.

“Ajo që ne presim nga anëtarësia e këtij Samiti është bashkëpunimi konkrete. Një pjesë e këtyre aktiviteteve, kam vizituar Zvicër, ku kam pasur mundësi për t’u takuar me njerëz nga diaspora jonë, e cila mund të jetë një element kyç në zhvillimin e komunitetit tonë” tha Kamberi për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë”

Gjate kesaj konference ne Aarhusit të Danimarke ku u mbledhëwn qindra pjesemarres, mbi 400 perfaqesues, si kryetarë të komunave, guvernatorëve, politikanëve lokalë dhe praktikuesve, si dhe akademikëve dhe specialistëve, sipas Shaip Kamberi u zhvillua nje debati te hapur, ihst n je një mundësi unike për të ndarë mendime dhe inicivitaiva per ndryshimin dhe perespektiven e qytetit, per të zhvilluar praktikën lokale, komunale, parandalimin dhe elasticitetin në mbarë botën. Ne kete samit u be fjalë edhe për komunat shqiptare në Serbi përkunder ku përkuinder disa sukseseve, ato  po vazhdojne te ballfaqohem e probeleme e sfidave te natyrave të ndryshme

Viziton Danimarka viziton rrjetin e bashkëpunimit ndërkombëtar të qyteteve dhe komunave, që paraqet mundësinë e krijimit të kontakteve dhe bashkëpunimit të ngushtë me qytetet më të forta dhe bashkive që janë anëtare të rrjetit, tha kryetari i komunës së Bujanocit Shaip Kamberi.

 

SHPËRNDAJE