Për fitoren e  radhës, mnejehrë pas mecit sot në Bad Ragaz të Zvicrës kampioni evropian i boksit Sherifi nga Kosova Lindore i ka dekalruar AIK “Presheva Jonë” se “jam i kënaqur për fitoren sespe pë rkundërshtar kihsa një bokser me emer në Algjeri i cili po ashu ishte i fuqishëm dhe përdorte taktika të lamrishme vetëm për të më lodhur dhe ta humbi kontrollin, durimin dhe ritmit tim. por, gjitha ato ishin tokata dhe manovcrime të tij dhe ju kthyen bumerang ndja tij, sepse  sepse unë isha i në formë  dhe i përragitur mirë t’i përballoja cdo aksioni, cdo lufte deri në fitore për ta mposhtur  kundërshtarit, cka unë kisha më shumë pika dhe me pak gabime se boksieri algjerian  dhe arrita të fitoj me sukses..”

                                                                                                   Shkruan: Kështjella PEPSHI

Bad Ragaz,28 maj / AIK-Presheva Jonë

Boksieri kosovalindor Sevdail Sherifi, kampion Evrope sot në Bad Ragaz të Zvicrës zhvilloi një mec aq sa interesant po aq edhe të rrezikshëm për shkak se përballë në ring kishte boksierin e njohur algjerian Rachid Raad, ku ky i fundit ka  një karrierë të pasur. Meci i mbrëshëm ishtë fitorja  e dytë e boksierit tonë Sedavdail Sherifi, pas fitores së fundit në kryeqytetin e republéikës së Kosovës në Prishtinë Do shtuar se Meçin e fundit me boshnjakun Elvir Behlulovic me KO 4. Në mesine qindra pjesëmarrësve kishin të pranishëm edhe një numë i madh nga radhët ekomunitetit shqiptarë adhures të kampionit tonë evropian të boksti z.Sevdail Sherifi i cili për dy orë rresht ndezi sallën në Rad Regaz nga performanca e tij e një boskieri profesionalist dhe i matur i cili stil mungon tek shumica e boskierve në ballkan. Nër mesin e adhuresve në zuvcër special kihste ardhur nga Prishtina për ta ndjekur mecin mes Sherifit dhe kundërshtarit të tij algjerian edher bokiseri ynë i njohur Azis Salihu. z. AziS Salihu i tha “agjenmcisë “Presheva Jonë” “se ky ehste vetëm fillimi i suksesesve të Sevdail Sherifit do të mbajë mend jo vetëm boksi kosovarë dhe ai në ballkan por ai botëror se kush do të jetë boksieri ynë Sevdail Sherifi nga i cili pres shumë sepse tek ai vërejëdisa karakteristika të vecanta të cilat nuk mind t’i hasësh tek boskieserët tjerë as tek ata me renome botërore..” 

Rreth fitores së radhës, menjëherë pas mecit sot në Bad Ragaz të Zvicrës kampioni evropian i boksit Sherifi nga Kosova Lindore i ka dekalruar AIK “Presheva Jonë” se “jam i kënaqur për fitoren sespe pë rkundërshtar kihsa një bokser me emer në Algjeri i cili po ashu ishte i fuqishëm dhe përdorte taktika të lamrishme vetëm për të më lodhur dhe ta humbi kontrollin, durimin dhe ritmit tim. por, gjitha ato ishin tokata dhe manovcrime të tij dhe ju kthyen bumerang ndja tij, sepse  sepse unë isha i në formë  dhe i përragitur mirë t’i përballoja cdo aksioni, cdo lufte deri në fitore për ta mposhtur  kundërshatirti, cka unë kisha më shumë pika dhe me pak gabime se boksieri algjerian  dhe arrita të fitoj me sukses..”

Pas këtij dueli me algjerianit Raad, Sevdail Sherifi njofton agjencinë tonë se “Më pas do të zhvillj meçin e radhës mjaft in teresant me 13 Qershor në Cyrih në Diskoteken e njohur Shqiptare Boleros, ku legjenda e boksit tonë Aziz Salihu do të jetë organizator…” Për Boksierin Preshevar kjo verë duket të jetë e ngarkuar pasi që në muajin Korrik, Sherifi do të paraqitet edhe në vendlindjen e tij në Preshevë. Bilanci i tij momental është 5-1-1 (5 KO), por ai është duke ecur me hapa të sigurt reth ngritjes së tij. Sevdail Sherifi siq kemi njoftuiar më aprë është nga Fshatin Terrnav të Presheves. Shum i ri në moshen 6 vjeqare u emigrua  me Familje në Zvicerr. K amabrura me sukses shkollën e mesme.  “Interesimi im gjithnjë ka qenë dhe mbetet sporti luftarak..” Thotë z.Sherifi për AIK “Presheva Jonë” 

Sevdail Sherifi ështe Boksier Profesionist prej vitit 2009. Prej 13 Nëntori 2010 eshte Kampion Evropian ne peshen Gjysm e rend ne Federaten EBF (European Boxing Federation) Ne Luften e rëndsishëm kunder Qeqenasit dhe  kampionit të Austrisë, Ali Chakiev, e tregoi veten si bokser luftarak.  Chakiev është një bokser me shumë përvoj ne boksin amator dhe është në renditjet në boksin profesional në vendin shumë të mirë. Disa Experta te Bosksit në Austri e panë Sevdali Sherifin  si fitus. Ky meq u mbarua me barazim. Mosha e Sevdailit 23 vjeqare ne boksin profesionist lën pak per te deshiruar, por talenti dhe zemra luftarake e ben qe te pritet shum nga Bokseri Preshevar.

SHPËRNDAJE