“Unë nuk dua të jem qeni i huaj, ngre duart dhe zërin tim, miliona kilometra larg jush, një mijë është mesatarja larg të gjithëve”, këto janë disa nga vargjet e këngës “Planeti i majmunëve” i grupit serb “Feud” që është pjesë e albumit “Svinjotaur”., njofton agjencia informative “Presheva jonë”

 

Preshevë, 3 tetor

 

 

Stop majmunëve!

Spoti është punuar me ujë dhe majmunë të cilën hasen hap pas hapi.

Mmajmunët prijnë dhe udhëheqin ndërkaq qëllimi I këngës është që të tërheqë vëmendjen nga rreziku që vie nga totalitarizmi, gjithnjë duke iu referuar Serbisë , të cilën kënga e citon si “Serbia është tokë majmunësh”.

Feudi ka porositur: “Kënga dhe spoti janë të dedikuar për ju, ju të fundit që keni mbetur në lëvizjen e rezistencës së dehumanizmit, të tërheqim vëmendjen tuaj që ju nuk keni përvetësuar luftën tuaj”.

Spoti i këngës, konsiderohet të jetë një alarm për shoqërinë serbe e jo një parodi ndërkaq mesazhi i këngës është se “nuk mund të jesh një lojtar fer nëse nuk din të luash fer”, shkruan agjencia informative “Presheva Jonë” duke ju referuar një shrimi në “Kurir”

 

Sporti i ri i titulluar “Pushteti”  tërheq vëmendjen serioze për rreziqet e totalizarizmit, një  pikë kjo  neuralgjike e shoqërisë në Serbi…thotë Novicic.

SHPËRNDAJE