Një delegacioni i lartë i shtetit të Belgjikës, ka paralajmëruar se së shpejti,brenda kësaj jave ,do të takohet me udhëheqësit institucional të shqiptarëve të Luginës së Preshevës, më saktësisht më kryetarët e komunave të Preshevës Ragmi Mustafa dhe me ate të Bujanocit Nagip Arifin si dhe me zevendes kryetarin e Bujanocit, Ndryshe edhe drejtori i agjencisë “Presheva Jonë”ditë më parë nga një takim me minsitrin e Punëve të Jashtme z.Didier Reynder e kishte njoftuar mbi sitautën ne”Luiginë dhe arsyet e azilkeruesve në Belgjikë.

Preshevë,3 tetor

Sipas të burimeve “Presheva jone”,takimet me kryetarët e përmendur do të mbahet në Bujanoc me fillim në ora 14 në objektet e Kuvendit Komunal të Bujanocit. Sipas burimeve tona,temë qendrore e këtyre takimeve do të jetë problematika e azilkërkuesve në shtetin e Belgjikës ku janë në numër tejet të lartë.

Pas këtij takimi,janë paralajmëruar se organet e larta shtetërore do të mbajnë një konferencë për shtyp ku do të njoftohen në detaje mjetet e informimit për rëndësinë dhe domosdoshmërinë e rrjedhave të takimit.a.i.

SHPËRNDAJE