Preshevë, 9 maj  -Jane zhvilluar sot manovra  ushtarake me motn “Çeliku 2017” në Nikinci me  rastin e Ditës së Ushtrisë së Serbisë, Ditës së Fitores dhe Ditës së Evropës, është unik në atë që është hera e parë në vendin tonë bëhen me sisteme kaq shumë të mbrojtjes dhe duke përdorur municion të vërtetë, që është qitje jetojnë, ka raportuar Tanjug, transmeton agjencia e lajmeve “Persheva Jonë”

 

Résultat de recherche d'images pour "Vojna vežba "Čelik 2017""Manovrat e sotme në Nikinci  ishin me shume se  manovra,  me ektre rast Serbia tregoi muskujt kojshive, sidos shiuoatreeve te paparmastusr ne Luginene Preshevës. Presideti “luftes” Tomisla Nikolic me këte rast ka thkesuar se “Jemi ne gjendje gatshmërie !..” Manovra ne fjalë u ndoq drjtpersedrejti nga kreu i shteti serb Nokolic, Vucic, Dacic dhe shefi i armtes Dinkic.
Ushtria serbe me aramtmin esja te trndende la shkundur tokën dhe qiellin mbi poligonin në Nikinci, ku u pane armët e fundit serbe gjatë ushtrimit qëlluar më shumë se 740 raketa. Siç është raportuar ekspertë me përvojë vlerësojnë se një ushtrim i tillë ushtarak nuk ishte pare keto  30 vitet e fundit.

Presidenti serb Tomislav Nikoliç kesja radhe pa eprmdnur fjalën “lufte” passdi me apre Burkseli dhe Vucic (nga Davos) ja kisht ngrehur veshin perk ete fjalë, ai tha sot pas ushtrimeve ushtarake “çelik-2017.” në Nikinci se Serbia ka një ushtri të madhe, dhe se ushtrimi ushtarak i sotëm tregon shqetësimin e saj në lidhje me mbrojtjen dhe sigurinë e qytetarëve të saj.

Ai u tha gazetarëve pas vizitës në Korpusin taktike dhe teknike të armatimet dhe pajisjet ushtarake në Nikinci pranë Rome tha se vështirë se çdo shtet tjetër, me përjashtim të eksportuesit të mëdha të armëve, mund të mburremi e një programi të tillë ushtarak.

“Me ushtrime të tilla komplekse largohen të gjithë ata që do të mendojnë se shkaktojnë dëm Serbinë dhe qytetarët e saj. Unë jam absolutisht i kënaqur me atë që pamë gajte kesja stervitje..”  ka thënë Nikoliq.

I pyetur nëse ai vjen keq që shumë nga këto fonde nuk janë futur në armë gjatë presidencës së tij Nikoliq tha se politikanët vijnë dhe shkojnë, por kjo ishte e rëndësishme për Serbinë të jetë i mbrojtur.

Résultat de recherche d'images pour "Vojna vežba "Čelik 2017""

SHPËRNDAJE