By Skender Jashari

I  shtyrë nga ngjarjet  e fundit, me të cilat  Agjenturat e Serbisë, janë vënë në veprim, kundër Shqipëtarëve në tërësi, e në veçanti kundër Shqiptarëve të Luginës së Preshevës dhe mërgimtarëve tonë nëpër vendet e  BE-së, përmes taktikës perfide të identifikimit me elementin islamik-vehabist. Shqiptarët kemi Kisha dhe Xhami, por mbi to kemi Shqiptarinë- Rilindasit tonë  na  e lanë  porosi!   Duke  pa disa medie, portale dhe të vetëquajtur analista, që më shumë janë  duke  i shërbyer sendërtimit të planit të Agjenturave të Serbisë, e që nga ana tjetër nuk ka reagim të duhur aq më pak reagim institucional.

Kjo fushatë  është  e  drejtuar  kundër  Interesit Kombëtar Shqiptar të Shqiptarve të Luginës së Preshevës, por edhe të gjithë Shqiptarëve në Rajon dhe në vendet e BE-së!

Sepse:

Nga vitet 2003-2004, në Shkollat e Luginës së Preshevës, për nxënësit Shqipëtar mësohet me planprogram të Serbisë, edhe lënda fetare. Ku përmbajtja e  saj  mes tjerash është: lavdërimi i xhihadizmit; rritja e identitetit fetar dhe shuarja e identitetit kombëtar, aq sa  i mësohet që i takojnë kombit turk dhe se flamuri i tyre është flamuri turk!

Hapjen e xhamive, shoqatave gjoja humanitare a fetare vehabiste nëpër vendet e  BE-së, ku synohet gjoja ruajtja e Identitetit fetar a edhe  Kombëtar, e bashkatdhetarëve tonë,

Më 14 maj 2017,  si  në   vendin  “Gurishte” mbi  fshatin Rahovicë, po ashtu edhe në shtëpinë e kulturës në Preshevë,  në  ditën Përkujtimore për  Dëshmorët  e UÇPMB-së, ngjyrimi  fetar  islamik  ishte   mbizotërues  në krahasim  me Idealin për të cilin kanë  rënë  këta  Dëshmorë!

Më 26 maj 2017, në komunën e  Zemunit, qenka shkatërru një  xhami, gjegjësisht  e vetëquajtur  xhami! Duke dalur të vetëquajtur analistë sidomos nga  Lugina e Preshevës, që me porosi të Serbisë,  dëshirojnë ta manipulojnë  opinionin  publik Shqipëtar, që të përfshihet në mbrojtje  të  kësaj “xhamie Shqipëtare!”.

Arsyet që faktojnë që një plan i tillë është i përgatitur nga shërbimet sekrete serbe janë:

Të  kujtojmë  Naçertaninë e  Garashaninit, që thirrej  kryesisht në  këtë  element[ forcimin e  islamizmit tek Shqipëtarët; manipulimin e hoxhallarëve dhe mësuesve (që ta  quajnë tokë të  bekuar  Anadollin  e tokë të  mallkuar  tokën tonë  të Shenjtë  Shqiptare); etj];
Të kujtojmë  hoxhallarët rus dhe të Serbisë,  deri në  Luftën e II Botërore, Marrëveshjet  jugosllavo-turke për  shpërnguljen  e Shqipëtarëve  nga ish-jugosllavia për në Anadolli (ku  ndër më së shumti janë shpërngulur edhe nga Lugina e Preshevës!), kujtojmë planprogramet dhe  ligjet agrare që trajtonin në format nga më të ndryshme opsionin e  shpërnguljes së Shqiptarëve, gjithëherë  duke përdorë edhe  elementin  fetar islamik!

Nga vitet  1990, Serbia dërgoi (me udhëzime të tërthorta) në vendet  arabe, të  rinjë “Shqiptar”, që të studionin në universitete me doktrinën  fetare selafiste. Doktrinë politiko-fetare e prodhuar nga  Rusia, për t’iu  kundërvënë Aleancës NATO (më konkretisht SHBA-së dhe vendeve  të BE-së)!

Serbia edhe më parë, si edhe gjatë periudhës 1945-1990, qëllimisht tentoi të na përçante Shqipëtarët, duke na thënë përmes hoxhallarëve  agjentë  të saj, që  Shqipëtari musliman është më i afërt  me një serbë  ortodoks sesa me një   Shqipëtar  katolik!

Derisa Shqiptarët katolik i identifikonte si kroat, shqiptarët musliman i identifikonte si boshnjak, turq, goran, musliman serbë etj!
Pasi kam  kompetencë  morale,  flas për  rastin e UÇPMB-së. Agjenturat  e Serbisë, përmes  disa  “nacionalistëve”( të vetëquajtur, e që  edhe në  Luftën  e  Kosovës- UÇK, ishin si  agjentë  të  Serbisë!), kanë  tentuar në  vazhdimësi ta identifikonin UÇPMB-në si  ushtri xhihadistësh e terroristësh islamik! Gjatë  kësaj  lufte, asnjë hoxhë nuk  ishte  në Zonën  Operative të Preshevës, as në  luftimet  në  Bukoc, Shoshaj të  Epërme, Rahovicë, Muhaxhere etj! Madje në  luftën  e  fshatit  Rahovicë në  maj 2001,  3 hoxhallarë  i kanë shërby Serbisë, për t’na mposhtë neve( ushtarëve të UÇPMB-së).

Në vitin 2003,  eprorë të  shërbimeve  sekrete   serbe, mes tyre edhe  atij ushtarak, deklarohen  disa herë që në  Maqedoninë  Perëndimore dhe në Kosovë, ka grupe xhihadistësh islamik( kupto që këta  persona   po këto shërbime serbe i kishin dërgu!).  Agjentët  Islamik të Serbisë(  xhihadistët  islamik), tentuan  të manipulojnë   veteran dhe luftëtarë të  vërtetë  Shqiptar, për t’i futur  në  luftë në Iliridë( kinse për  ideal  Kombëtar!)! Edhe më 2015, në  Republikë të Kosovës, agjentët  islamik të Serbisë dhe terroristët islamik të indoktrinuar në  Burgjet  e Kosovës, tentuan të kryenin   arratisje,  për të  krijuar pastaj  në  Maqedoni një  Shtet  Islamik të Ballkanit!
Agjentët  Islamik të Serbisë, ishin në  veprim, madje  sidomos  deri 2009, vepruan  edhe në Kosovë, ku  një  bandë e tillë, ishte  arrestuar në shtator të atij viti! Kjo grup  e Agjentëve  Islamik të Serbisë,  edhe në Burgjet  e Kosovës, e vazhduan  veprimtarin  në radikalizmin  terrorist islamik-vehabist![3]

Në vitin 2009, shkaku i dështimit që të fusnin  terroristët  islamik të dirigjuar nga Serbia për të kryer  akte terroriste  në  Trojet tona ( sidomos kundër  Republikës së Kosovës, shkaku i interesit  politik të  Serbisë për  ta dëmtu  stabilitetin   dhe shtetësinë  e saj), i’u ishte  dhënë  urdhër që të  kalonin në  akte  terroriste,   në  vendet  perëndimore  të Europës(  veçmas kundër  Aleatit  Strategjik të Shqipëtarëve, pra SHBA-së)-taktikë e marrur nga terroristët palestinez.

Kjo tashmë shihet  që  aktet terroriste të ndodhura nga  Shqipëfolësit: Arid Uka në Gjermani, Osmankaç, Duka etj në SHBA! Po ashtu edhe  dukuria e  ndërtimit dhe hapjes  së xhamive dhe  shoqatave fetare vehabiste, me prijës dhe  frymë  vehabiste, nëpër vendet  e  ndryshme të BE-së, ku jetojnë  bashkatdhetarët tonë, e për të cilën  shumë pak bëhet  në parandalimin  e radikalizimit terrorist( këto të  dirigjuara plotësisht  nga  shërbimet  sekrete  serbe)! Mirëpo  kërcënimi serioz për kryerje  aktesh  terroriste edhe brenda  Trojeve  tona, është rritur pas vitit 2012(  shihet qartazi  tentojnë t’i kryejnë kryesisht në Republikë të Kosovës)- e që edhe brenda  Policisë, Prokurorisë dhe Gjykatave të Kosovës, ka persona të  betuar  dhe të paguar nga Serbia, që i mbrojnë dhe ndihmojnë këta Agjentë Islamik të Serbisë dhe terroristw islamik-vehabist. Madje edhe  Agjentët serbë të Serbisë, të  kamufluar edhe si kriminelë ordinerë,  tentuan të kryenin akte terroriste  islamike, që t’ia mveshin vehabistëve- kujto rastin e Natës së Krishtlindjeve më dhjetor 2014, serbi që synoi të kryente akt terrorist  kundër Katedralës Nënë Tereza në Prishtinë.

Në tubimin  përkujtimor për Dëshmorët  e UÇPMB-së, më 14 maj 2017, në  vendin e quajtur  “Gurishte” mbi fshatin Rahovicë, por edhe në shtëpinë  e kulturës në Preshevë,  më shumë i’u dha ngjyrim  fetar sesa çështjes për të cilin kishin rënë  Dëshmorët. Nëse krahasohet  edhe  me tubimet  gjatë  viteve 2002-2017, me lehtësi  shihet kjo tendencë e  fetarizimit të manifestimit të tillë.
Personi i cili e ka publiku video-incizimin  në lidhje  me  shkatërrimin  e xhamisë  në Zemun të Serbisë më 19 maj 2017( video e  publikuar për herë të parë),  nuk është Shqipëtar, por është  një  romë, që  flet edhe  gjuhën  Shqipe.  Ky person  pas luftës së Kosovës, ka ikur në Zemun të Serbisë, ku më së shumti janë vendosur kriminelët e luftrave kundër Shqipëtarve! Në  këtë   lagje, ku është kjo xhami, nuk ka  Shqipëtar! Ky person është  në  shërbim  të  Agjenturave të Serbisë,  që drejtohet kryesisht në  radikalizmin terrorist  të Shqipëtarëve në  Gjermani! Në  lidhje me  këtë rast, medie, portale por edhe të vetëquajtur analist të Luginës së Preshevës, që me a pa  qëllim, me  a pa dijeni, i shërbyen   planit të shërbimeve  sekrete  serbe, që të involvonin  Shqipëtarët   në mbrojtje  të ashtuquajturës  “xhami shqiptare”. Asnjëherë më parë,  asnjë  xhami nuk është   cilësuar si “xhami Shqipëtare!”

Interesin Kombëtar  Shqipëtar dhe  Luginën e Preshevës, në veçanti,  duhet mbrojtur nga aktet terroriste dhe subversive të Serbisë përmes  agjenturave të saj dhe  dorëzgjaturve( shqipfolësve), që veprojnë  si brenda  Trojeve  etnike Shqipëtare, po ashtu edhe në vendet  e  Europës Perëndimore në mesin  e   mërgimtarëve tonë.

Institucionet  e Republikës së Shqipërisë  dhe ato të Republikës së Kosovës, duhet  të ndërhyjnë,  në Mbrojtjen  e Identitetit  dhe Interesit Kombëtar Shqipëtar  kudo në  Botë, duke ndërmarr:

Luftimin meritor të  radikalizmit, ekstremizmit dhe terrorizmit,  në  veçanti  të shtyrë, dirigjuar, financuar nga  shërbimet  sekrete  të Serbisë, kundër Interesit Kombëtar  Shqipëtar! I kamufluar si terrorizëm islamik-vehabist, por edhe si akte terroriste  të agjenturave të Serbisë në emër të  terrorizmit islamik a të krimit ordiner!

Shqiptarëve  të Luginës së Preshevës, duhet të  mbrohen nga manipulimi për kauza që i shkojnë  në dobi Serbisë, siç është rasti i shkatërrimit të vetëquajturës Xhami të Zemunit! Duke mbrojtur vetëm Kauzën  Kombëtare Shqiptare, shkaku i së cilës nën okupimin e Serbisë ende ushtrohet  gjenocid, mbi Luginë të Preshevës, si dhe mbrojtjen nga tjetërsimi  kombëtar që tenton  përmes  fesë islame( vehabiste), ta   bëjë!

Shqiptarët  të vendosur  nëpër vende  të BE-së, të mbrohen nga enklavizimi në  enklava turko-arabo-boshnjake. Fëmijëve të  mërgimtarëve  tonë,  t’iu mundësohen  shkolla në gjuhën  tonë Amëtare,  duke i larguar nga shoqëritë, enklavat, xhamitë dhe shoqatat e dyshimta   vehabiste! Ruajtja e  Identitetit Kombëtar a edhe  fetar islam, nuk mund të bëhet  duke u tjetërsuar në identitetin  vehabi!

Pastrimin   e Institucioneve tona (sidomos në Republikë të Kosovës), nga personat që heshtur dhe shprehimisht ndihmuan, mbrojnë dhe në forma tjera, përkrahin  terroristët   islamik dhe agjentët islamik të Serbisë! Po ashtu mbrojtjen  e  mërgimtarëve  tonë  kudo në botë, nga  njerëz të  dirigjuar nga Serbia, që synojnë  tjetërsimin  Kombëtar madje dhe fetar, në identitetin fetar dhe kombin (shuarjen e ndjenjës  Kombëtare Shqiptare) vehabi. Edhe Strategjia për parandalimin e ekstremizmit të dhunshëm dhe radikalizmit që shpie në terrorizëm 2015 – 2020,  obligon  për masa të tilla Institucionet  kompetente!

SHPËRNDAJE