kinaaaPreshevë, 16 qershor  -Republika Popullore e Kinës dhuron 2.4 milion euro për ndërtimin e vendbanimit të kthyerve ne “Luginën e Dilleit” në Kosovë, qe shqitaret kete “mision patriotik”  te Boegrdait e quajne si serbizim te Kosovës, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Presidentët e Serbisë  Tomislav Nikoliq dhe Kinës Xi Jinping ne vendin e  ambasadës kineze ku ishte shkatërruar gjate  bombardimeve te NATO-s  kaner bene  gurin e themelit për ndërtimin e Qendrës Kulturore kineze me qellim te zgjerimit të miqesise  midis Serbisë dhe Kinës.

Ministri kinez i kulturës Luo Sugang tha me këtë rast se Kina dhe Serbia ka një histori të gjatë dhe kulturë të pasur, dhe miqësinë tradicionale.

 

Ket shume te hollash nga kinezet e ka kofirmuar edhe shjefi i zyres për Kosoven Marko Djuric sipas te cilit “edhe pse vlera e përgjithshme e projektit ende s eshte e njohur per ndetimine venbanimeve ne Luignene  Diellit” vereht nje intresim i  madh i donatoreve per te investuar jo vetme nga Kina me milion aeuro për serbet e Kosovës..”

“Kinezet dhurojë pajisje me vlerë 2.4 milionë euro. Kjo është një pajisje për ngrohje dhe ftohje, sistem ndriçimi diellor rrugë në makinë dhe vetropogon, kabllot me fibra optike dhe instalimet e brendshme IT për shtëpitë” thotë Marko Djuric, drejtor i Zyrës për Kosovë

Përndryshe, fondet për ndërtimin e vendbanimeve do të sigurohen nga programi për zhvillim të komunës së Zveçanit, nga grantet e brendshme dhe të jashtme, pjesë e një projekti që synon të adresojë çështjen e kthimit të personave të zhvendosur në Kosovë.

SHPËRNDAJE