qverisasPreshevë, 8 gusht  -Vuçiç njoftoi emrat e tetë ministrave të rinj në Qeverinë e Serbisë. Qeveria e re e Serbise me ne krye me Vucicin. Ne mesin e 8 ministrave, nje homoseksual dhe asnjë shqiptar, ka skruar agejncia e lajemeve “Presheva Jonë”

Mandatari i Qeverisë së re të Serbisë, Aleksandar Vucic, i ka prezantuar sot emrat e ministrave të rinj. Mes tyre është veçuar Ana Brnabić (Bërnabiq), e cila i takon komunitetit LGBT. Kjo do të jetë hera e parë që një ministre me orientim homoseksual të jetë anëtare e qeverisë. Derisa ne qverine e re te Serbise s ka asnje shiptar, zevedneskryemnister apo minister jo se jo, por as zevndes te mini0strave apo dikund me naj qosh te qeverise se re te Aleksander Vcicit, derisa ne Kosove serbet jane pjese e qverise, madje edhe ne kyre te saj me Branimir Stojanovic zevdnes i Isa Mustafes. Ky eshte reciprictet oose ndryshe i thone kesaj luaje mace kret e bullit..

ALEKSANDAR VUCICMandatuar nga Aleksandar Vuçiq ka përpiluar listën e Ministrave, i cili duhet të bëjë qeverinë e re, në të ka tetë emra të rinj në qeverinë e mëparshme.

Asnjë karrige mbeti Nikola Selakoviç, Željko Sertic, Ivan Tasovac, Snezana Bogosavljevic Boskovic, Kori Udovicki, Srđan Verbić dhe Velimir Iliq.

Ministrat e rinj kanë Goran Knezeviç (Ekonomia), Branislav Nedimović (bujqësia), Nela Kuburović (drejtësia), Ana Brnabić (qeveria), Mladen sarcevic (arsimi), Vladan Vukosavljeviç (kulturës dhe të informacionit).

Gjithashtu, Ministrat e qytetit pa portofol priti ish-ministri i shëndetësisë dhe nënpresidentit SPS Slavica Gjukiç-Dejanoviç dhe njeriut të parë dhe Mail PUPS Serbisë Milan Krkobabiç.

Një qeveri e re do të përbëhet nga:

– Kryeministri Aleksandar Vuçiq
– Zëvendëskryeministri i parë dhe Ministri i Jashtëm Ivica Dacic
– Vice President dhe Ministri i Brendshëm Nebojsha Stefanoviq
– Vice-President dhe Ministri i Ndërtimit, Transportit dhe Infrastrukturës Zorana Mihajlloviq
– Vice President dhe ministër i Tregtisë, Turizmit dhe Telekomunikacioneve Rasim Lajiq
– Ministri i Ekonomisë Goran Knežević
– Ministri i Bujqësisë dhe Mjedisit Mbrojtja Branislav Nedimović
– Ministrja e Energjisë dhe Minierave Aleksandar Antic
– Ministri i Drejtësisë Nela Kuburović
– Ministri i Shtetit Administrata Ana Brnabić *
– Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Zhvillimit Teknologjik Mladen Sarcevic
– Ministri i Shëndetësisë Zlatibor Lonçar
– Ministri i Punës, Punësimit, veteran dhe Çështjeve Sociale Aleksandar Vulin
– Ministri i Rinisë dhe Sporteve Vanja Udoviçiç
– Ministri i Kulturës dhe Informacionit Vladan Vukosavljeviç
– Ministrat pa portofol, sepse e integrimit evropian Jadranka Joksimoviq, ndërsa Sllavica Gjukiç-Dejanoviç dhe Milan Krkobabiç ende nuk është publikuar për atë që do të jetë kompetent.

Serbia deri në fund të javës për të marrë qeverinë e re. Kryetari i Parlamentit Maja Gojkovic mblidhet në seancën e parë të veçantë, të martën, më 9 gusht në 14 të mëngjesit.

Në ditët e fundit Partia Përparimtare Serbe, e cila me partnerët e saj të koalicionit fitoi shumicën e votave në zgjedhjet e mbajtura në prill, ka negociuar me socialistët për të hyrë në qeverinë e re. Saocijalisti progresistëve ishin partnerë në qeveri dhe e mëparshme dy terma të. Qeveria e re duhet të jetë dhe Aleanca e Hungarezëve të Vojvodinës.

 

SHPËRNDAJE