videdddPreshevë, 8 gusht  -Nje video e nje mergimtari te ri me emrin Artan Sallauka  nga Kosova , perkohesisht ne Gjermani (“Ein junger Kosovare aus Deutschland, der Ferien im Kosovo machte, erlebte das am eigenen Leib.“)  te cilen e kishte publikuar e para agjencia e lajemeve “Presheva Jonë” te titulluar: “Mesazhi prekës i mërgimtarit nga Kosova…” ka bëre jeohone te madhe jo vetem ne Kosove, por ka kaluar edhe kuftijt deri ne Zvicer.

‹Hey, du Ausländer›, ‹hey Schatzi› oder ‹hey Deutscher›. «Keiner hat mich mit ‹hey Bruder› oder ‹hey Landsmann› begrüsst», so der junge Mann.

Artan Sallauka është shprehur i dëshpëruar me trajtimin në Kosovë. Ai ka shpërndarë një video në profilin e tij në “Facebook”, video që është popullarizuar shumë

 

Kjo video e mergimtarit kosovar ne Gjermnai i cili u gjende per pushim ne vendlindje,  për një kohë të shkurtë ka marrë mbi 20.000 mijë pëlqime (‘like’), 450 .000 shikime dhe qindra komente. Vetem tek “Presheva Jone” ka pasur 7774 pelqime dhe 155 910 shikime. (“Facebook-Seite von Prishtina City, wo es innerhalb von drei Tagen über 450’000 Mal angeschaut wurde. Es erhielt zudem rund 20’000 Likes und wird seit dem Aufschalten rege kommentiert.“) ka shkruar 20Minuten.ch, transmeton agjencia e lajemeve “Presheva Jonë”

SHPËRNDAJE