111Preshevë, 4 nentor  -Këtë vit, Trupi Koordinues ka dhënë një total prej 415 bursave për nxënësit e shkollave të mesme nga komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë. Në komunën e Preshevës është dhënë në 250, në komunën e Bujanocit 139 në komunën e Medvegjës 26 bursa, njofton agjencia e lajmeve “Persheva Jonë”

Kur eshtë fjala per arsimimin ne Luginen e Preshevës doren ne zemër, Serbia koheve t efundit ka intensifikuar kontributet dhe ndohemsat ndja shkollarve ne këte rajon me shumice shqiptare. Serbia vec nexnesve te Lugines se Presheves me mjaft sukses eshte duke ndihmuar edhe shkollaret serbe ne veriun e Kosovës.

 

Kushtet e përgjithshme të konkursit ishin se studentët kanë shtetësi serbe dhe të qëndrimit në territorin e komunave të Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës, që viti i parë shkollor 2016/2017. të hyjë në vitin e disa prej shkollave të arsimuar vendimin e Ministrisë së Arsimit të Republikës së Serbisë, që gjatë shkollimit arritur sukses shumë të mirë ose të shkëlqyer dhe se gjatë shkollës të mëparshëm nuk ka përsëritur asnjë klasë.

Aplikuar për një 770 studentë. Nga ky numër, 445 të Preshevës, Bujanocit dhe 274 nga 51 nxënës nga komuna.

Komisioni, i cili është shqyrtuar dhe vlerësuar të gjitha dokumentet që vijnë rregullisht, ishte i përbërë nga një përfaqësues i pushtetit lokal Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë dhe katër anëtarë të komisionit nga Trupit Koordinues, i drejtuar nga Dr.Zoran Stankovic.

Derisa, Serbia ka ndare 415 bursa për nxënës të shkollave të mesme ne Lugine e Preshevës. nga Kosova deri tash vetëm fjalë dhe rpemtime edhe spe keto dy vitete fundit ka pasur se paku 10 vizita e takime ne Prishitine apo Preshvë here me ministra e here me qeveritare, madje edhe me   presidentin kosovar Hashim Thaci, por deri tash ishin vetëm takime per kafe dhe fotografi dhe komunikata meqe asgjë deri tash nuk eshte bërë per shqiptaret e Kosoves Lindore siq  e quajne qeveritaret kosovae Luginen gjatë fushatave zgjedhore, shrkuan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Jo vetëm kaq, Prishtina madje nuk ka znatuar as rezoluatt ekuvendit te tgyre per te nidhmuar Luginen e Presheves, madje shume nxenes e studnete i ka lënë pa libra dhe doploma  shtyi ynë amë?!

SHPËRNDAJE