Preshevë, 4 shtator  .Rrushi e shef rrushin dhe piqet, thonë. E tham kete preverb, se pas vizites se gazetareve te Presheva Jonë dite me pare ne Veriun e Kosovës edhe dy gazetare (nga Serbia e Shqiperia) kane vizituar sot Mitrovicen dhe Preshevën. Keto  dy gazetaret jane Elona Elezi dhe Sonja Klaic nga DW. Ato ne Preshve kane takuar liderin e PDSH-së Ragmi Mustafen, pastaj Zoran Stankovic nga Trupi Koordinues si dhe nxenës e prinder me te cilet kane biseduar jo vetem per fillimin e vitit te ri shkollor por edhe shume gjera aktuale si kriza ekonomike dhe politike.

 

Gazetaren shqiptare Elonen dhe kolegen serbe Sonjen i bashkon Mikrofoni…

Ato pos me autoritet lokale kane takuar e biseduar me qytetaare të zakonshëm se si jetojnë, per papunesinë, korrupcinin, diskrminimin e shqiptareve, trafiqet e  gjtiha llojeve nga ana e bandave kriminale  ne Veri, problemet politike, se a duan apo  nuk duan serbet e Veriut te jene me Serbi, apo ata te Presheves me Kosovën etj..

Ditën e parë të udhëtimit, Sanja dhe Eloni vizituan shkollat në Preshevë. Atu nuk e degjuna lajem te mira ditën e parë të shkollës. Nxënësit shiptar si gjithnje  ankohen per mungesne e librave në gjuhën e tyre ne Serbi. Gazetarja serbe dhe shqiptare fajesojne autoritet lokale te cilat meren me politika te “renda” sikur me idete apo tendencat e prishjes se integritetit te Kosovës, kurse nuk jane ne gjendje t’ju sigurojne  fëmijeve libra?!

 

Poshtë ne foto, nga vizita e ekipit te gazetareve te “Presheva Jonë” ne veri te Kosovës  

L’image contient peut-être : Jean Musy, debout et costume

 

SHPËRNDAJE