serbeeeeSe serbët jane me armatosur se të tjerët dhe meren shumë me to, eshmojne dy fakte qe nuk duhet injoruar.Nje vrasjet crimi me i madh ne evrope, si dhe Dy, armet nga Serbi sot i ke thuajse ne cdo sul terroriste, siq u deshmua ne Paris e Bruksele. Sipas nje raporti e OKB-së bi 1.200.000 copë armë të kalibrave te ndryshme. sot sillen ilegalisht ne duart e popllsise cille ne Serbi. Madje edhe sipas Europol “Serbia konisderohet si baza kryesor në ballkan e trafikut të armëve në drejtim të vendeve të BE-së..”

 

Sipas “Presheva jonë” duke ju referuar nje rpaorti te OKB-së Një raport i OKB-së sot ne duarte civilve ne Kosovre sillen mbi  450.000 armë të vogla dhe të kalibrit të lehtë.

Lidhur me lidhjet e Serbisë me atentatin fundit ne Paris dhe trafikun e armeve nga Beogradi drejt Francës sot është marrur edhe e përditshmja zvicerane “Le Matin. Me titullin: Sulmet e PARIS – Disa pushkë të përdorura nga autorët e 13 nëntor u prodhuar në Serbi. (Plusieurs des armes utilisées viennent de Serbie”), transmeton “Presheva Jonë”. Gazeta në fjalë në vazhdim ka shkruar se “Shumë nga armët e përdorura nga ISIS ne Paris vijnë nga Serbia është ky titulli i shkrimit te gazetës zvicerane “Le Matin” duke bere fjalë mbi terrorizmin ndërkombëtar, gjegjësisht rreth sulmit te ISIS-it me 13 nëntor ne Paris dhe lidhjet e terroristeve me Serbinë dhe trafikun e armeve Serbi via Fance.

 

Gjithnjë e më shumë njerëz janë kthyer armët e tyre në stacione të policisë, sipas shoqatës përkatës kombëtar. Numri i pronarëve të ligjshëm është rreth 585.000, dhe është raportuar rreth 1.200.000 “gypa”. 

 

Qytetarët serbë, sipas ne raporti e OKB-së bi 1.200.000 copë armë të ndryshme. Kete shife e kakonfirmuar edhe ne shoqat serbe e armëve, numri i pronarëve të ligjshëm është rreth 585.000, e cila është rreth tetë për qind e popullsisë.

Mediat botërore kane shkruar se në disa vende të ballaknitAK-47 sot mund ta blesh vetëm me 1.000 deri 1.100 €, apo një kallashnikov në Serbi vetëm me 50 deri në 100 euro. (“La Liberation: Un trafic d’armes entre la Serbie et la France démantelé. Les policiers français et serbes enquêtaient depuis plusieurs mois sur ce trafic entre les Balkans et la région parisienne.”).Mediat franceze dhe ato botërore kane shkruar se në disa vende të ballaknitAK-47 sot mund ta blesh vetëm me 1.000 deri 1.100 €, apo një kallashnikov në Serbi vetëm me 50 deri në 100 euro. (“La Liberation: Un trafic d’armes entre la Serbie et la France démantelé. Les policiers français et serbes enquêtaient depuis plusieurs mois sur ce trafic entre les Balkans et la région parisienne.”).

Zorica Subotic, President i naosit, na tregon se në dhjetë vitet e fundit kanë qenë të ulur sasinë e pronësi ligjërisht. Sa për posedim të paligjshëm, Zorica Subotic konsideron këtë shifër joreale e dy deri në tre milionë armë.


– Në Ballkan, posedimi i armëve pothuajse si një pjesë e folklorit – thotë Mijalkovski. – Në Bosnjë dhe Kroaci kanë lënë pjesën më të madhe të luftës, dhe shqiptarët kanë atë mbi të gjitha. Ata kanë dhjetë herë si shumë lloje të ndryshme të armëve sesa serbët.

Për pistoleta 100,000 Dinara

SHPËRNDAJE