crnngoPreshevë, 17 tetor  -Policia malaziase ka arrestuar banden kirmnaile serbe  te prire nga shefi i tij Bratisla Dikic (49). Në mesin e të arrestuarve në Mal të Zi, edhe 6 serbë nga Mitrovica. Mali Zi tregon muskujt. Serbët kishin mendu, si në Kosovë me hy si nbahqe te babës . Normalisht MPB e Skedner Hysemit duhet t’i kërkoj nga Ptogorcia ekstardimine qytearve te saj për te dënuar ne Kosovë ket ebande krirminale te njohur ker krime dhe vrasje edhe te shqiptareve ne Luginen e Preshevës, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

kososs111Në mesin e 20 personave të arrestuar gjatë ditës së djeshme në Podgoricë, të dyshuar për sulme terroriste në ditën e zgjedhjeve parlamentare në Mal të Zi, gjenden edhe 6 persona nga veriu i Mitrovicës, bëjnë të ditur burimet..

Sipas këtyre burimeve, ata janë Velimiroviq Stefan (1991), Kovaçeviq Bojan (1976), Bozhoviq Vlladimir (1995), Kovaçeviq Goran (1999) , Gjorgjeviq Lluka (1998), të gjithë këta nga Mitrovica, si dhe Gjorgjeviq Nikolla (1995) nga Zubin Potoku.

Ata të shtunën kanë hyrë nga Kosova në territorin e Malit të Zi, ku kishin planifikuar sulme terroriste.

“Ky grup i armatosur dhe i udhëhequr nga ish shefi i xhandarmërisë serbe, Bratisllav Dikiq, kanë planifikuar sulme terroriste në ditën e zgjedhjeve, me qëllim të marrjes së pushtetit me dhunë, duke përfshirë këtu edhe kidnapimin e kryeministrit aktual të Malit të Zi, Millo Gjukanoviq”, kanë thënë burimet.

Ndryshe, Bratisllav Dikiq, ish shefi i xhandarmërisë serbe. Para dy vitesh mediat serbe shkruajtne se Bratislav Dikic, që i prin grupit kriminal dhe bandes se tij prej  17 xhandarësh janë të tjerë të involvuar në krimin e organizuar në Serbi, Luginë të Preshevës dhe Kosovës, shkruajnë mediat serbe(“Dikić na čelu kriminalne grupe”)

Meqe ne mesin e te arrestuarve gjenden edhe gjashte qytetare kosovarë, normalisht MPB e Skededr Hysemit duhet t’i kërkoj nga Ptogorcia ekstardimine qytearve te saj për te dënuar ne Kosovë ket ebande krirminale te njohur ker krime dhe vrasje edhe te shqiptareve ne Kosovë dhe Luginen e Preshevës, skruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”malasizzu

SHPËRNDAJE