martwessaaaPreshevë, 21 shtator  -Ngjarja e ndodhur në Malishevë, ku dy familje martuan fëmijët e tyre në moshë 16 përkatësisht 15 vjeçare, është një akt i pa pelqyeshem nga disa  qarqet qe kane frike se do t’i shërbej ndërrimit e demografise ne Kosovë, perderisa ne SDerbi ky fenomen eshte ne rrezik dhe shqetesues, pradaj edhe kane filluar martasat me shqiptare, shkruan agejncia e lajmeve “Presheva Jonë”.

 

Ne Kosove qudotërisht sot akush nuk flet per prostiucionin apo abortimet te cilat per cdo muaj bëhen nga 500 sesh ne menyre legale dhe ilagale tek vajzat e mitura, madje edhe nen 14 vjeqare?!

Analistet, ekspertet e ceshtje seemografike kane konsatuar se martesat e e herhsme ne Kosove, konform traditave shqiptare, ka bere qe sot shqiptaret te kene 2 miulion banore apo ne Ballkan mbi 7.000.000 po aq sa edhe Serbia.  Me rastin e marteses se qifti te ri ne Malisheve, nese qenka e hershme (nen 18 vjet) duhet lene fjalën drejtesise e jo portaleve, shkruan agjencia e lajemeve “Presheva Jonë”

Martasat e hershme (mbi 18 vjet)  shtimi i popullsise ne Kosovë me shikuar holle, holle nuk eshte edhe aq shtesim vetem i serbeve apo ruseve por edhe i isalmofobeve ne Kosovë te cilet po ashtu nga disa portale islamofobe i jepen hapsire shkrimeve te tilla gjoja ne “emer te ligjit” japin ders se kur duhet me ba seks, kupto me u martuar, femjët e te cileve autorë,  ndoshta edhe me te ri bejne sekses rregeve e hoteleve. Me mire seks legal se sa ilegal, qe ndryshe quhet prostitucion ?!

Do perkujtuiar se fenomeni i martesave te hersme eshte evdient jo vetme ne oovë por edhe ne Itali, Amerikë, Fracne..por askush nuk flet per kete qeshtje perveq disa portaleve kosovare.

Ne mjediset shqiptare dhe muslimane ne Serbi popullisa shtohet ose nuk ndryshon..

“Serbia per  çdo vit humb nga një komunë të tërë”  (“Srbija svake godine izgubi celu jednu opštinu”) eshet ky titulli i mewdiave serbe te cilat shprehin shteqsim me mortalitetin dhe zvoglimin drastik te poipullise ne Serbi, trasnemton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

Ky siklet i mediave te Beogradit për t’kurrjen e numrit te popullsise ne Serbi deshnohet me fakte dhe shifra. Sipas të dhënave për vitin 2015, Serbia ka regjistruar 103,678 vdekje, shkaku kryesor i vdekjes në të dy gjinitë kanë qenë sëmundjet e sistemit të qarkullimit, ndërsa tumoret diku tjetër. Të dhënat nga viti 2005 deri në vitin 2015 tregojnë se numri i vdekjeve nga kanceri ka një rritje të lehtë.

Sipas “Presheva Jonë” në Kosovë sivjet kanë lindur 890 foshnje serbe. Në Luginën e Preshevës 2200 foshnje shqiptare. Sipas mediave te Beogadit “ne Serbi nataliteti më i madh është ai në Luginën e Preshevës, përkundër eksodit. Komuna Presheva ka popullsinë më të re në Serbi, dhe mosha mesatare e banorëve është 29 vjeç. Hulumtimet e natalitetit thonë se shtimi i popullsisë në Luginën e Preshevës është më i madhi në Serbi.”

Sikur tmos ishin martesat e reja ne Kosovë sigurisht Kosova nuk do te kishte sot 2 milion shqiptare. Apo a e dini se ne Serbi nga 150 komuna, sot vetëm në 18 prej tyre nuk ka shqiptarë, thuhet në statistikat zyrtare te siguruar nga agjencia  e lajmeve “Presheva jonë”.

 

 

SHPËRNDAJE