kosoerbbPreshevë, 21 tetor  – Nje delegacion nga Serbia (Zrenjanitni) kane bojkotuar sot të marrin pjesë në nje konferencë në Timishoara. Arsyera pse ta ehste prezentuar nje harte te ish “Serbise së Madhe” ku perfshihej edhe Kosova, njofton agjencia e lajmeve “Persheva jonë”

Shefi i delagcionit serb Sasha Santova, ka phuar se nuk pranoi pjesëmarrej ne ekte konference qe sipa stij qenka “skandal diplomatik” qe Boegradi pritet t’i dergoj note proteste Rumanisë.

 

Nëse Serbia vazhdon keshtu te refuzoje keto konfernca për harta ku paraqitet tashme si dy shtete e ndara  Kosova dhe Serbia, paska mbetur duke shkruar nota proteste dhe pa ndjekur edhe shume konferenca tjera boterore, ku Kosova pas 28 shkurtit 2008 paraqitet si shtet ne hartat zyrtare ne gjithe globin tokesor, madje shpesh edhe ne Rusi e Serbi.

SHPËRNDAJE