Gjenevë, 10 mars  -Selime Beqiri, nje grua shqiptare nga Vitia, e ardhur para  12 vitesh ne ZvIcer si emigrante, sot eshte nenpunese ne firmen e njohur “Elandi” te Elmaz Beqirit, firme kjo e cila ka te punesuar dhjetra punëtorë, kryesisht zviceran, te huaj por edhe shqiptare.

Selimja ne bisede per agjencine  e lajmeve “Presheva Jonë” ne Zvicer ndjehet krenare qe jeton ne kete vend demokratik dhe tolerant karshi te huajve. Dhe jo vetem pse jeton, por edhe pse punon, flet gjuhen frenge mire dhe eshte e integruar mire. Selime Beqiri eshte nje shembull i integrimeve te bashkokambasve te saj.

Per keto suksese per pune dhe integrime Selime Beqiri falnderon sikur vëllaun e saj Elmazin, qe ju ka gjetur afer, por edhe partine “Genève En Marche” te drejtuar nga Eric Stauffer et Carlos Medeiros. Pra, thëne shkurt Selime Beqiri eshte nje punëtore e zellëshme ne Zvicer dhe shembull e integrimit në Gjenevë, fale “Genève En Marche”

Kur eshte fjala per “Genève En Marche”, duhet shtuar se spektrit politik ne Gjenevë ju eshte shtuar edhe kjo parti e cila ka nje program prosporiteti dhe me prioritete te shumta per te huajt sidomos personave ilegal, apo siq njihen ketu si te “pa letra ” (Sans papirer).

 

 

SHPËRNDAJE