xhamaiaaPreshevë, 7 maj  -Lugina e Preshevës, sikur me partite tona politike edhe me ato fetare, si me  disa keshilla, bashkesi, dege, nendege e filiza..nuk eshe kah mund te merr fryme,  na duket se jane bere shume për nje grush popull (muslimane) shqiptare ne Luginen e Preshevës, aq me teper kuR disa nga keta hoxhallare e kane humbur busollen,  diten kah Prishtina e Tirana, naten kah Beogradi, siq e kane deshmuar disa here edhe vete permes fotografive, krah perkrah me orodoksët serb si me qene “Braca Karic”. Pse psh kur shumca e ketyre hoxhallareve i thone Lugines,  Kosove Lindore, t’mos kene nje dege  te Bashkesia Islame nga Kosova apo Shqiperia ?, Cka fshihet pas ketyre degeve e nendeve te Bashkesive e Këshillave ne Luginë,  biznese,  perfitime apo bajraktarizmi ?, ka pyetur  agjencia  e lajmve “Presheva jonë”

 

Pas nje ser letrash e reagimesh te ardhura redaksine tone se “pse agncia  e jujaj “Presheva Jonë” si medium me i amdhe dhe prestitjgioz ne Luginë, nuk leshon shrtime apo reagimet rreth  zankave të fundit mes krereve te komuniteti musliman ne Luginen e Preshvës?..”  Redaksia e agjencise s e lajemeve “Persheva jonë” jep ket shpejgim si me poshtë:

“Presheva jonë” si nje medium me i besueshëm dhe me influencë,  agjenci e vetme ne Luginen e Preshevës nuk eshte hapur te merret me thashe theme apo perqarje te shqiptareve ne Luginë, nje. Dhe se dyti, dikush mund te thote se ju nga  “Presheva jonë” jeni te njohur si miliant te lirise se shprehjes, fjle sse lirë?  Po, sigurisht jemi dhe do te jemi ama jo edhe budallakia e perqarja e gjithëcka te pulbikohen ne faqen tone! Llafe keto qarshie qe nuk i kontirbuojne unitetit tone, se kem ndermend te botojmë. Prandaj edhe ne jemi ne distance nga keto reagime rreth “ferkimeve”, ketyre zenkave te vogla  mes krerëve të komunitetit muslimanë në Luginen e Preshevës.

 

Prandaj, redaksia ju sygjeron qe problemet t’i zgjdhni ju vete, permes dialogut e tolerances aq me teper kur ne fenë islame ketoj jane pritoritete e jo permes protaleve, te cilat kemi pereshtypjen se edhe më shume po i japi flakë.  Prandaj por tmps qene edhe ne aktor të këtyre përqarjeve, nuk e kem ndermen te merremi me ju,  perderisa ju nuk i zgjedhni vet prblemet e juaja, sepse Lugina, qytetaret shqipare jane të lodhur nga zenkat, mosmarrëveshjet  e problemet e liderëve politik  dhe + keto të hoxhallarëve, cka jane teper, teper..

REDAKSIA      

SHPËRNDAJE